Go Back
+ servings
Ramen med kylling
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Ramen suppe med kylling

Nem kyllingesuppe med fyld af nudler, spinat, gulerødder og champignon. Toppet med et smilende æg og friske forårsløg.
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g kyllingebryst
  • 1,5 l koldt vand
  • 3 kyllingebouillonterninger
  • 1 pakke ægnudler à 250 g
  • 200 g champignon shitake eller portobello kan også bruges
  • 1 stor gulerod i fine stave
  • 200 g frisk spinat
  • 2 spsk soya
  • salt og peber

Til servering

  • 4 æg kogt smilende
  • 1/2 bundt forårsløg i tynde skiver
  • evt finthakket chili eller sambal oelek

Sådan gør du

  • Kom vand, bouillonterninger og kyllingebryster i en stor gryde. Bring i kog og lad kødet pochere ved middelvarme i ca. 10 minutter. Lad kyllingebrysterne trække i suppen 10 minutter.
  • Tag kyllingebrysterne op af suppen og træk kødet i strimler med 2 gafler.
  • Skum evt. urenheder fra suppen og kasser.
  • Skræl guleroden og skær den i fine strimler (julienne). Rens champignon og skær dem i tynde skiver. Skyl spinaten.
  • Kom gulerod og champignon i suppen og kog et par minutter. Gulerødder skal være møre, men ikke helt udkogte.
  • Kom det strimlede kyllingekød, frisk spinat og soya i gryden.
  • Lad det varme igennem til spinaten er faldet samme.
  • Smag suppen til med salt og peber og måske lidt mere soya.

Til servering

  • Kog æggene i 8 minutter: Æggene prikkes i den tykke ende med en kødnål. Æggene lægges forsigtigt ned i en gryde med kogende vand. Lad dem koge i 8 minutter. Brus dem over med koldt vand straks efter kogning. Pil dem og skær dem i halve.
  • Rens forårsløgene grundigt og skær dem i tynde skiver.
  • Læg nudlerne i en dyb portionsskål. Øs suppe ind over. Læg 1/2 æg ovenpå og drys med forårsløg.
  • Sæt gerne soya på bordet, så de spisende kan tilføje mere efter behov. Måske vil nogle gerne have lidt chili også.