Ramen suppe med kylling
Nem kyllingesuppe med fyld af nudler, spinat, gulerødder og champignon. Toppet med et smilende æg og friske forårsløg.
Antal: 4 personer
- 400 g kyllingebryst
- 1,5 l koldt vand
- 3 kyllingebouillonterninger
- 1 pakke ægnudler à 250 g
- 200 g champignon shitake eller portobello kan også bruges
- 1 stor gulerod i fine stave
- 200 g frisk spinat
- 2 spsk soya
- salt og peber
Til servering
- 4 æg kogt smilende
- 1/2 bundt forårsløg i tynde skiver
- evt finthakket chili eller sambal oelek
Kom vand, bouillonterninger og kyllingebryster i en stor gryde. Bring i kog og lad kødet pochere ved middelvarme i ca. 10 minutter. Lad kyllingebrysterne trække i suppen 10 minutter.
Tag kyllingebrysterne op af suppen og træk kødet i strimler med 2 gafler.
Skum evt. urenheder fra suppen og kasser.
Skræl guleroden og skær den i fine strimler (julienne). Rens champignon og skær dem i tynde skiver. Skyl spinaten.
Kom gulerod og champignon i suppen og kog et par minutter. Gulerødder skal være møre, men ikke helt udkogte.
Kom det strimlede kyllingekød, frisk spinat og soya i gryden.
Lad det varme igennem til spinaten er faldet samme.
Smag suppen til med salt og peber og måske lidt mere soya.
Til servering
Kog æggene i 8 minutter: Æggene prikkes i den tykke ende med en kødnål. Æggene lægges forsigtigt ned i en gryde med kogende vand. Lad dem koge i 8 minutter. Brus dem over med koldt vand straks efter kogning. Pil dem og skær dem i halve.
Rens forårsløgene grundigt og skær dem i tynde skiver.
Læg nudlerne i en dyb portionsskål. Øs suppe ind over. Læg 1/2 æg ovenpå og drys med forårsløg.
Sæt gerne soya på bordet, så de spisende kan tilføje mere efter behov. Måske vil nogle gerne have lidt chili også.