Citronmarineret kartoffelsalat
Den lune kartoffelsalat er marineret i en delikat citrondressing og serveret med rucola, radiser og ristede solskikkekerner. Perfekt til sommerens grillretter.
Antal: 4 personer
- 750 g kartofler
- 1/2 bakke rucola kan erstattes af babyspinat
- 1 bundt radiser
- 50 g ærter eller edamammebønner kan udelades
- 50 g solsikkekerner eller pinjekerner
Dressing
- 1 citron, brug både skal og saft
- 3/4 dl olivenolie
- 1/2 spsk flydende honning
- salt og peber
Skræl kartoflerne og kog dem. Når de er kølet af, skæres de i skiver. Alternativt kan du koge kartoflerne med skræl på og pille dem derefter. Eller brug kolde kartofler fra dagen før.
Rist solsikkekerner eller pinjekerne på en varm pande et par minutter til de er brune. Hold øje med dem, så de ikke bliver sorte. Lad dem køle af.
Riv citronskallen fint og pres saften af citronen.
Ryst marinaden sammen i et jævningsryster eller et syltetøjsglas med låg. Smag godt til.
Vend de lune kartofler i citronmarinaden.
Skyl rucola og skær den evt. i lidt mindre stykker. Vend det i kartoffelsalaten.Vær obs på at salaten kan falde lidt sammen, hvis kartoflerne er meget varme. Skær radiser i tern og tilsæt dem evt. sammen med ærter/edamammebønner kort før servering.Radiserne kan afgive lidt farve, hvis kartoffelsalaten står lidt. Så vend gerne radiserne i lige før servering. Drys solsikke/pinjekerner over kartoffelsalaten før servering.