Go Back
+ servings

Citronmarineret kartoffelsalat

Den lune kartoffelsalat er marineret i en delikat citrondressing og serveret med spinat, rucola, radiser og ristede solskikkekerner. Perfekt til sommerens grilleretter.
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 750 g kartofler
  • 1/2 pose frisk spinat
  • 1/2 bakke rucola
  • 1 bundt radiser
  • 50 g ærter eller edamammebønner
  • 50 g solsikkekerner eller pinjekerner

Dressing

  • 1 citron, brug både skal og saft
  • 3/4 dl olivenolie
  • 1/2 spsk flydende honning
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og kog dem. Når de er kølet af, skæres de i skiver. Alternativt kan du koge kartoflerne med skræl på og pille dem derefter. Eller brug kolde kartofler fra dagen før.
  • Skyl spinat og rucola. Kom begge dele i en stor gryde, en wok eller på en stor pande. Der må godt hænge lidt vand ved.
  • Tænd på middelvarme og lad det falde lidt sammen. Tilsæt kartoffelskiverne og varm dem godt igennem.
  • Skær radiser i tern og tilsæt dem sammen med ærter/edamammebønner. Varm igennem.
  • Riv citronskallen fint og pres saften af citronen.
  • Ryst dressingen sammen i et jævningsryster eller et syltetøjsglas med låg. Smag godt til.
  • Fordel dressingen over kartoffelsalaten og server lun.