Go Back
+ servings
Citronmarineret kartoffelsalat
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Citronmarineret kartoffelsalat

Den lune kartoffelsalat er marineret i en delikat citrondressing og serveret med rucola, radiser og ristede solskikkekerner. Perfekt til sommerens grillretter.
Ret: Tilbehør
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 750 g kartofler
  • 1/2 bakke rucola kan erstattes af babyspinat
  • 1 bundt radiser
  • 50 g ærter eller edamammebønner kan udelades
  • 50 g solsikkekerner eller pinjekerner

Dressing

  • 1 citron, brug både skal og saft
  • 3/4 dl olivenolie
  • 1/2 spsk flydende honning
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og kog dem. Når de er kølet af, skæres de i skiver. Alternativt kan du koge kartoflerne med skræl på og pille dem derefter. Eller brug kolde kartofler fra dagen før.
  • Rist solsikkekerner eller pinjekerne på en varm pande et par minutter til de er brune. Hold øje med dem, så de ikke bliver sorte. Lad dem køle af.
  • Riv citronskallen fint og pres saften af citronen.
  • Ryst marinaden sammen i et jævningsryster eller et syltetøjsglas med låg. Smag godt til.
  • Vend de lune kartofler i citronmarinaden.
  • Skyl rucola og skær den evt. i lidt mindre stykker. Vend det i kartoffelsalaten.
    Vær obs på at salaten kan falde lidt sammen, hvis kartoflerne er meget varme.
  • Skær radiser i tern og tilsæt dem evt. sammen med ærter/edamammebønner kort før servering.
    Radiserne kan afgive lidt farve, hvis kartoffelsalaten står lidt. Så vend gerne radiserne i lige før servering.
  • Drys solsikke/pinjekerner over kartoffelsalaten før servering.