Go Back
+ servings
Langtidshævede flutes
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Langtidshævede flutes

Skønne og ultranemme langtidshævede flutes, der sagtens kan laves på hverdage. Er lavet på havregryn, der giver ekstra fibre og god smag. Brug flutes'ene til suppe eller tapas.
Antal: 3 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 7 dl koldt vand
  • 2 tsk groft salt
  • 1 spsk honning
  • 200 g havregryn kar erstattes af groft mel efter eget valg
  • 600 g hvedemel

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og honning.
  • Kom havregrynene i og tilsæt det meste af melet.
  • Dejen skal være meget våd og konsistensen skal være sådan, at du kan røre dejen med en træske.
  • Dæk skålen med film, låg eller et klæde. Stil skålen koldt - i køleskab eller udenfor - i minimum 6 timer.
  • Tag skålen ud af køleskabet og lad den gerne stå på køkkenbordet et par timer.

Formning af flutes og bagning

  • Tænd ovnen på 250 grader varmluft med undervarme. Stil en bageplade ind i ovnen, så den varmes op sammen med ovnen.
  • Kom godt med mel på bordet og hæld dejen ud på bordet. Drys også mel ovenpå dejen.
  • Del dejen i 3 med en plastikdejskraber eller en kniv dyppet i mel.
  • Form hurtigt 3 flutes med hænderne ved at trække let i dejen. Sno gerne dejen en smule. Formen må gerne være lidt tilfældig. Men sørg for at flutes'ene har samme tykkelse, så de bliver bagt ens.
  • Læg de 3 flutes på et stykke bagepapir i god afstand til hinanden.
  • Når ovnen er helt varm flyttes bagepapiret hurtigt over på den brandvarme bageplade. Sørg for at ovnlågen ikke er åben mere end højst nødvendigt. Stil bagepladen på næst-nederste rille.
  • Bag flutes i ca. 12 minutter til de er gyldne. Tiden afhænger af din ovn, så kig til dem.
  • Lad brødene afkøle lidt før du skærer i dem. De kan sagtens serveres meget varme, hvis de bruges som bryde-brød.