Go Back
+ servings
Cremet kyllingesuppe med lime
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Cremet kyllingesuppe med lime - lavet uden fløde

Lækker kyllingsuppe med fyld af kyllingestykker, ris, gulerødder og bladselleri. Gjort cremet med pisket æg og smagt til med citronsaft.
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 liter kogende vand* brug evt lidt mere, hvis du vil have mere væde
  • 4 terninger hønsebouillion*
  • dl ris*
  • 3 skrællede gulerødder i små tern*
  • 2 stængler bladselleri i små tern
  • 1 finthakket løg*
  • 2 kyllingebryster i tern ca. 450-500 g*
  • 2 spsk smør*
  • 2 spsk mel*
  • 3 æg*
  • 3 spsk citronsaft + ekstra til tilsmagning du kan også bruge lime*
  • Salt og friskkværnet peber*

Til servering

  • 1 hakket forårsløg eller 1/2 bundt persille samt evt. citron- eller limebåde

Sådan gør du

  • Find en stor gryde. Hæld kogende vand og kyllingetern i. Kog i 5 minutter. Skum evt. urenheder fra.
  • Tilsæt bouillonterninger, ris, gulerods- og selleritern samt løg i og bring det atter i kog.
  • Skru ned for varmen og lad det simre i 15 minutter eller til ris og grønsager er møre. Herefter tages gryden af varmen, så den kan køle lidt af.
  • Mens det koger smeltes smørret i en mindre gryde og melet tilsættes. Pisk grundigt, så alle klumper røres ud.
  • Tilsæt 1 dl suppe (uden fyld) ad gangen i alt 5 gange. Lad det koge godt igennem.
  • Pisk æggene sammen i en skål.
  • I den nu let afkølede suppe, hældes den tyknede suppe i under omrøring. Tilsæt citronsaft.
  • Nu skal æggene i - og her er det vigtigt, at suppen ikke er kogende varm, hvis du vil undgå at få røræg-suppe. Hæld dem langsomt i i en tynd stråle mens du rører konstant.
  • Varm forsigtigt suppen lidt op igen til den begynder at tykne - den må IKKE koge, men skal bare være dejlig varm og cremet.
  • Smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Server suppen drysset med lidt grønt og citron- eller limebåde.