Go Back

Rødkålssalat med appelsin

Rødkålssalat med appelsin er et frisk og dejligt tilbehør til vintermaden. Server f.eks. rødkålssalaten som et frisk indslag til andesteg eller flæskesteg juleaften.
Ret: Julemad, Salat, Tilbehør
Keyword: andesteg, Julefrokost, julemad, Julemiddag, mortens aften, Rødkål, Rødkålssalat, Salat
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 250 g fintsnittet rødkål
  • 1 forårsløg
  • 1 stor gulerod
  • 2 appelsiner
  • 1 håndfuld friskhakket persille
  • 20 mandler

Dressing

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk limesaft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Snit rødkålen fint
  • Rens forårsløget og skær det i tynde ringe
  • Skræl gulerødderne og skær dem i tyden stave
  • Skær top og bund af appelsinerne. Skær fra toppen mod bunden, så kniven følger appelsinkødet. Skær appelsinen i tynde skiver.
    Appelsinsaften kan evt samles op og røres i dressingen.
  • Rist mandlerne kort på en varm pande. Hak dem groft.
  • Bland rødkål, gulerodsstave og forårsløg i en skål
  • Ryst eller pisk dressingen sammen og vend den i salaten.
  • Læg appelsinskiverne ovenpå rødkålssalaten.
  • Drys de ristede mandler over ved servering