Go Back
+ servings
Julefrikadeller
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Julefrikadeller

Julefrikadeller er frikadeller med traditionelle julekrydderier. Frikadellerne er perfekte til julefrokosten på et stykke rugbrød med hjemmelavet rødkål.
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Keyword: frikadeller, julefrikadeller, Julefrokost, julemad, mormormad, Nem aftensmas, Retter med hakket kød
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 finthakket løg
  • 2 spsk havregryn
  • 1 æg
  • 0,5 dl mælk kan erstattes af vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 0,5 tsk allehånde
  • 0,5 tsk stødt ingefær
  • 0,5 tsk stødt nellike
  • 1 tsk stødt muskat

Sådan gør du

  • Rør farsen grundigt med salt. Tilsæt derefter løg, havregryn, æg og krydderier.
  • Tilsæt mælk eller vand lidt efter lidt under omrøring
  • Lad farsen hvile 1/2 time
  • Varm fedtstof op på en pande. Form frikadeller med en ske dyppet i vand.
  • Steg frikadellerne ca 5 minutter på hver side til de er gennemstegte.