Julefrikadeller er frikadeller med traditionelle julekrydderier. Frikadellerne er perfekte til julefrokosten på et stykke rugbrød med hjemmelavet rødkål.
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Keyword: frikadeller, julefrikadeller, Julefrokost, julemad, mormormad, Nem aftensmas, Retter med hakket kød
Antal: 4personer
Ingredienser
500ghakket kalv og flæsk
1finthakket løg
2spskhavregryn
1æg
0,5dlmælkkan erstattes af vand
1tsksalt
1tskpeber
0,5tskallehånde
0,5tskstødt ingefær
0,5tskstødt nellike
1tskstødt muskat
Sådan gør du
Rør farsen grundigt med salt. Tilsæt derefter løg, havregryn, æg og krydderier.
Tilsæt mælk eller vand lidt efter lidt under omrøring
Lad farsen hvile 1/2 time
Varm fedtstof op på en pande. Form frikadeller med en ske dyppet i vand.
Steg frikadellerne ca 5 minutter på hver side til de er gennemstegte.