Go Back
+ servings
Hakkebøf i fad med tomatsauce
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Hakkebøf i fad med tomatsauce

Hakkebøffer stegt i ovnen og derefter bagt med en lækker tomatsovs og gratineret med mozzarella. Det er skøn og nem hverdagsmad.
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • salt og peber
  • 1 portion tomatsauce svarende til ca. 1/2 liter
  • 1 kugle mozzarella

Til servering

  • friskkogt pasta
  • evt. lidt basilikum

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 225 grader, almindelig ovnvarme
  • Form oksekødet til 4 bøffer
  • Krydr godt med salt og peber.
  • Læg bøfferne i et ildfast fad og stil det i ovnen på midterste ribbe
  • Har du ikke en tomatsauce kan du hurtigt koge en sammen af 1 dåse flåede tomater, 1 finthakket løg, 1 fed presset hvidløg, 3 tsk oregano eller en håndfuld frisk basilikum. Smag til med salt, peber og et nip sukker.
  • Steg bøfferne i ca 10 minutter til de har fået en stegeskorpe. Afhængig af ovnen skal de måske have en smule mere.
  • Skru ovntemperaturen ned til 200 grader
  • Hæld tomatsauce i fadet og læg et par skiver mozzarella på hver bøf.
  • Bag bøffer og tomatsauce i ca 20 minutter til bøfferne er gennemstegte. (Hakket kød skal altid gennemsteges, men hvis du vil have dem mere røde, giver du dem bare lidt mindre tid)
  • Server bøfferne med friskkogt pasta.