Go Back
+ servings
Kartoffelgratin med hamburgerryg er nem og billig restemad
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Kartoffelgratin med hamburgerryg

Kartoffelgratin er en lækker måde at bruge en rest hamburgerryg på. Har du ikke en rest, kan du bruge en pakke pålæg eller skinkestrimler.
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 950 g kartofler*
  • 2 små squash eller 1 stor
  • 1 finthakket løg* gult eller rødt efter smag og behag
  • 200 g hamburgerryg ca. mængde. Kan sagtens øges hvis der er mere rest.
  • 3 tsk timian*
  • salt og peber*
  • 2,5 dl madlavningsfløde* spæd evt med 1 dl mælk
  • 2 æg*
  • 100 g revet ost*

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern.
  • Vask squash og skær dem i tynde skiver.
  • Hak løget fint
  • Skær hamburgerryggen i tern
  • Læg kartoffel- og squashskiver i et ildfast fast
  • Læg hamburgerryg og løgtern ovenpå.
    Kartoffelgratin med hamburgerryg er nem og billig restemad
  • Pisk æg og madlavningsfløde sammen og fordel det over fadet. Spæd evt med lidt mælk, hvis du synes der mangler væde (obs på at squash afgiver væde)
  • Drys timian, salt og peber over. Fordel osten henover.
    Kartoffelgratin med hamburgerryg er nem og billig restemad
  • Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 45 minutter. Hvis osten bliver lidt før mørk, kan du lægge et stykke alufolie over. Tag det af de sidste 10 minutter.
    Kartoffelgratin med hamburgerryg er nem og billig restemad