Go Back
+ servings
Cremet risotto med champignon
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Champignonrisotto

Klassisk cremet risotto med smag af dejlige champignon. Skift evt champignon ud med forskellige svampe efter smag. Server ren vegetarisk som den er, eller som tilbehør til et stykke stegt kylling.
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1+1 spsk olivenolie*
  • 400 g champignon rensede og skåret i skiver
  • 3 store forårsløg i skiver. Gem evt. de grønne toppe til servering. kan erstattes med et almindeligt løg*
  • 2 fed hvidløg, presset*
  • 2 tsk finthakket frisk timian eller ca. 1 tsk tørret*
  • 4 dl risottoris grødris* kan også bruges
  • 2 dl hvidvin*
  • 8 dl hønse- eller grønsagsbouillon* vand + 2 terninger
  • 75 g revet parmesan*
  • salt og peber*
  • ekstra parmesan til servering

Sådan gør du

  • Varm 1 spsk olie op i en stor gryde. Steg champignoner ved god varme og under omrøring til de har smidt det meste af væden. Det tager ca. 5 minutter.
  • Skru lidt ned for varmen og tilsæt endnu 1 spsk olie sammen med forårsløg (gem de grønne toppe til servering),hvidløg og timian. Sauter lidt indtil løget er blankt, men ikke brunt.
  • Tilsæt risottoris og lad dem suge godt til sig af olien.
  • Tilsæt hvidvin og lad det koge væk under omrøring.
  • Tilsæt bouillonen lidt efter lidt – ca 1 dl ad gangen. Rør imens. Når risene har suget væden, tilsættes mere væske.
  • Stop med væsken når risene er lige netop møre. De skal stadig have lidt bid.
  • Rør parmesan i og smag til med salt og peber.
  • Server risotten med ekstra parmesan og toppet med det grønne forårsløg.