Go Back
+ servings
Gumbo
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Gumbo med pølser og kylling

"Gumbo" er en meget nem gryderet med en basis af ris, kylling og pølser. Tilsæt majs og gulerødder eller brug de grønsager, du har i køleskabet eller fryseren.
Ret: Aftensmad
Keyword: billig aftensmad, gryderet, Nem aftensmad, nem mad let at lave, retter med kyllingebryst, sammenkogt
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 store pølser i skiver*
  • 2 kyllingefilet i tern*
  • 1 finthakket løg*
  • 4-5 gulerødder skåret i mønter*
  • 1 dåse majs eller tilsvarende friske fra en majskolbe*
  • 150 g fintsnittet spidskål
  • 1 dåse hakkede flåede tomater*
  • 2 1/2 dl ris*
  • 5 dl vand*
  • 1 boullionterning* brug kylling- eller grønsagsbouillon
  • 2 tsk paprika*
  • 2 tsk karry*
  • 1/2-1 tsk chilipulver eller cayennepeber*
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rist pølseskiverne i en dyb pande eller stor gryde. Tilsæt løg og kylling når pølserne begynder at få en fin stegeskorpe.
  • Steg et par minutter til pølser og kylling har fået lidt farve og løgene er bløde.
  • Tilsæt krydderier samt salt og peber.
  • Tilsæt grønsager, flåede tomater, ris, vand og boullionterning.
  • Lad det hele simre 15-20 minutter til risene er møre.
  • Hold øje med, at retten ikke koger tør og brænder på. Tilsæt evt lidt mere vand.
  • Smag til med salt og peber.