Go Back
+ servings
Mexikansk burger
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Mexikanske burgere

Snaskede burgere pakket ind i mexikanske pandekager med ost samt karameliserede løg med peberfrugt.
Ret: Aftensmad
Køkken: Mexikansk
Keyword: burger, meksikansk, Tex Mex, tømmermændsmad
Antal: 4 personer

Ingredienser

Mexikanske burgere

  • 4 tortillas gerne fuldkorns*
  • 500 g hakket oksekød formet til 4 burgere*
  • 8-16 skiver cheddar eller 50 g revet ost pr. burger*
  • 2 løg i skiver*
  • 1 peberfrugt i strimler*
  • 2 spsk olie til stegning*
  • salt og peber*

Bønnefritter

  • 1 pose frosne bønner*
  • 2 spsk olie*
  • salt*
  • Guacamole

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Bred bønnerne ud på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie og drys med salt. Stil bønnerne nederst i ovnen ca. 25 minutter. Vend i dem undervejs, så de alle bliver sprøde.
  • Drys bøfferne med salt og peber og steg eller gril dem 3-4 minutter på hver side. Tag dem af panden.
  • På samme pande steges løg og peberfrugt nu i 8-10 minutter til de er bløde og karameliserede.
  • Lun tortillas - de skal have 20 sekunder i mikroovnen eller pak dem ind i sølvpapir og læg dem i ovnen i 2-3 minutter.
  • På hver tortilla lægger du 2 skiver cheddar i et kryds, derpå en bøf, en skefuld løg/peberfrugtblanding og top med 2 skiver cheddar.
  • Pak tortillaen sammen og læg dem med sammenføjningen nedad i et ildfast fad.
  • Stil fadet på en rist midt i ovnen i ca. 10 minutter til overfladen begynder at få lidt farve.
  • Server med bønnefritter og guacamole.