Go Back
+ servings
Spicy mexikanske frikadeller med quinoa-bønnesalat og majssalsa
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Spicy mexikanske frikadeller med quinoa-bønnesalat

Giv de traditionelle frikadeller et spicy tvist og server med en lækker mexi-inspireret quinoa-bønneslaat
Antal: 4 Personer

Ingredienser

Frikadeller

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 dl salsa (færdigkøbt)
  • 1 grøn peber
  • 1/2 bundt hakket koriander, stilkene (kan erstattes af persille)
  • 1 spsk finthakkede hakkede jalapenos (kan udelades)
  • evt lidt fedtstof til stegning

Quinoa-bønnesalat

  • 2 dl quinoa
  • 4 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 2 tomater i tern
  • 1 dåse majs
  • 1 dåse bønner brug hvide, røde, sorte eller grønne (soya) efter eget valg
  • 1/2 bundt koriander (bladene) kan erstattes af persille

Dressing

  • 2 spsk limesaft
  • 1-2 tsk sambal oelek eller brug finthakket frisk chili
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt

Qucamole

  • 1 avocado
  • 1,5 dl creme fraiche 9%
  • 1/2 spsk limesaft eller citronsaft
  • 1 fed presset hvidløg eller 1/2 lille fintrevet løg
  • salt

Sådan gør du

Frikadeller

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Rør farsen med alle ingredienserne.
  • Form farsen til frikadeller med en spiseske. Sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  • Sæt pladen midt i ovnen og steg frikadellerne ca. 25 minutter til de er sprøde og lysebrune.
  • Alternativt kan de steges på panden i lidt fedtstof. Giv dem 4-5 minutter på hver side afhængig af størrelse.

Quinoa-bønnesalat

  • Kog quinoa i vand med salt i 12 minutter. Gør gerne dette som det allerførste. Lad quinoaen afkøle en smule.
  • Bland quinoa med afdryppede bønner fra dåse, majs, tomattern og koriander (eller persille).
  • Pisk dressingen sammen - ryst den evt sammen i et syltetøjsglas - og fordel den i salaten.

Quacamole

  • Flæk avocadoen. Tag stenen ud og kasser den.
  • Skrab avocadokødet ud med en ske ned i en skål. Tilføj creme fraiche, hvidløg eller revet løg, limesafr og salt. Brug en stavblender til at køre massen helt fin og glat.

Servering

  • Server frikadellerne med quinoa-bønnesalat og guacamole. Giv gerne et par limebåde til og evt lidt majschips (nachos)