Go Back
+ servings
Quesedillas med oksekød, majssalsa og guacamole
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Quesedillas med oksekød, majssalsa og guacamole

En ny måde at lave en gang kødsauce på er at tviste den i mexikansk retning: Put den ind mellem et par tortillas, drys rundhåndet med ost og steg den så lidt på en pande. Nyd den med en frisk majssalsa og guacamole.
Antal: 4 personer

Ingredienser

Quesedillas

  • 500 g hakket oksekød*
  • 1 rød peberfrugt* i tern
  • 1 dåse bagte bønner i tomatsovs Kan erstattes af kidneybønner, sorte bønner elle edamammebønner plus en smule væde
  • 3 tsk oregano*
  • 3 tsk sambal oelek* kan 1/2 finthakket chili eller lidt jalapenos
  • 1 tsk salt*
  • 400 g revet ost, evt en blanding mellem cheddar og mozzarella*
  • 1 pakke tortillas, gerne fuldkorns*
  • en smule olie til stegning*

Majssalsa

  • 1 dåse majs (285 g drænet vægt)* (om sommeren er det skønt at bruge majskerner fra en nygrillet majskolbe)
  • 3 tomater I tern*
  • 1 lille rødløg, finthakket*
  • 1 avocado i tern kan erstattes af agurk
  • 1-2 spsk hakket persille* eller koriander kan udelades eller bruges fra frost
  • 2 spsk limesaft*
  • 1 tsk sambal oelek*

Guacamole

  • 1 avocado
  • 1 dl creme fraiche 9%*
  • 1/2 tsk salt*
  • 2 tsk limesaft* Kan erstattes af citronsaft
  • 2 tsk løgpulver* kan erstattes af 1/2 lille fintrevet løg

Sådan gør du

Quesedillas

  • Brun det hakkede oksekød i en gryde.
  • Tilsæt peberfrugt i tern, bønner på dåse, oregano, sambal oelek og salt. Lad koge igennem et par minutter.
  • Opvarm en stor - gerne slip-let - pande med en smule olie.
  • Læg en tortilla på panden, drys med ost. Læg 1/3 kødsauce på og top med mere ost. Læg en anden tortilla ovenpå.
  • Tryk quesedillaen godt sammen med en spartel. Steg ved mellemvarme et par minutter.
  • Læg en tallerken med bunden opad ovenpå panden. Vend nu pande og tallerken rundt, så quesedillaen ligger på tallerkenen med den stegte side opad. Lad quesedillaen glide fra tallerkenen ned på panden med den ustegte side nedad.
  • Steg et par minutter, så begge sider nu er sprøde. Fortsæt med de sidste tortillaer til du har i alt 3 quesedillaer. Du kan evt opbevare de færdige i ovnen med lav varme indtil du er færdig.

Majssalsa

  • Skær tomater i tern. Skær avocado eller agurk i tern. Hak løget fint.
  • Bland det hele sammen med majs fra dåse.
  • Rør persille eller koriander i.
  • Rør limesaft og sambal i salsaen. Smag godt til.

Quacamole

  • Skær avocadoerne over, tag stenen ud og skær kødet i tern. Kom det i en skål.
  • Tilsæt creme fraiche, salt, limesaft og løgpulver/revet løg.
  • Kør det hele glat med en stavblender. Eller kom det hele i en blender i stedet.

Servering

  • Klip eller skær med en pizzaslicer hver quesedilla i 6 trekanter.
  • Læg 3 quesedillaer på hver tallerken. Top med en god skefuld guacamole og en portion majs-tomatsalsa.