Go Back

Mango-nudelsalat med mangoglaseret kylling

Mango-nudelsalat er en frisk og sprød salat på bund af nudler og med mangoglaseret kylling på toppen
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 stk kyllingebryst Ca. 400 g i alt

Glasering

  • 2 spsk mangochutney
  • 1 tsk tørret ingefær kan erstattes med 1-2 tsk friskrevet ingefær
  • 1/2 tsk karry
  • 1/2 tsk salt

Nudelsalat

  • 3 ruder ægnudler gerne fuldkorns
  • 1 tsk salt
  • 1 mango i tern
  • 2 gulerødder
  • 1 pose sukkerærter
  • 1 pose salat feldsalat eller den type salat du godt kan lide

Dressing

  • 1 spsk sesamolie
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 1,5 spsk soya
  • 2 tsk honning
  • 1 spsk limesaft
  • 2 tsk mangochutney

Til servering

  • 1 håndfuld grofthakkede peanuts (kan erstattes af ristede cashewnødder eller mandler)
  • 1/2 bundt frisk koriander (kan udelades)

Sådan gør du

Kylling

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Rør marinaden til kyllingen sammen
  • Læg kyllingebrysterne i et ildfast fad og smør marinaden over hele kyllingebrystet
  • Stil fadet i ovnen og bag kyllingen i ca. 25 minutter
  • Tag fadet ud af ovnen. Brug 2 gafler til at trække kødet fra hinanden i trevler. Bevar den saft, der ligger i fadet og kyllingetrevlerne opsuge den gode saft

Nudelsalat

  • Læg nudlerne i en skål og hæld kogende vand over sammen med 1 tsk salt. Lad dem stå og trække i vandet mens du forbereder resten. Når de skal bruges, dræner du vandet fra og lader dem dryppe godt af.
  • Hæld kogende vand over sukkerærterne (det fjerner evt. bakterier)
  • Skær sukkerærterne i strimler
  • Skræl gulerødderne og skær dem i smalle stave eller i "mønter"
  • Skræl mango og skær kødet i strimler eller i tern
  • Kom gulerødder, sukkerærter og mango i en skål. Tilsæt nudlerne. De kan evt klippes i lidt mindre stykker.
  • Rør dressingen sammen og hæld den over nudelsalaten.
  • Skyl salaten og slyng den tør. Fordel den i 4 skåle
  • Fordel nudelsalaten over salatbladene. Kom kyllingen ovenpå og top med peanuts samt evt. lidt frisk koriander.