Go Back
+ servings
Salat med gratineret gedeost og figenmarmelade. Server den som forret eller til frokost.
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Chevre chaud - gratineret gedeost på bund af salat

Server salaten som en fyldig frokost eller en let middag. Nøjes evt med at servere de gedeostegratinerede brød på en bund af salat vendt i vinaigrette som forret.
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 flute, skåret i 12 skiver
  • 2 ruller gedeost, skåret i 12 skiver
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 avocado
  • 1 pakke bacon i tern
  • 16 halve valnødder
  • 1 bakke blandet salat
  • 12 tsk figenmarmelade (kan erstattes af flydende honning)
  • 1 portion vinaigrette eller balsamicoglace
  • Evt rosmarinkviste til pynt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på grillfunktionen. Del peberfrugten i 2 og grill den til den er helt sort på overfladen. Læg den i en plastikpose eller en skål med låg og lad den køle af. Nu kan du nemt trække det sorte skind af. Skær kødet i strimler.
  • Steg bacon sprødt på en pande eller i mikroovnen. Læg det på et stykke køkkenrulle til afdrypning.
  • Skyl salaten, skær avocado i skiver og ryst vinaigretten sammen.
  • Skru ned for ovnen til ca 225 grader. Læg brødskiverne på en bageplade med bagepapir og stil den i ovnen til brødet er ristet sprødt og let gyldent. Hold øje med det, så det ikke får for meget.
  • Vend brødskiverne om og læg gedeosten på. Stil pladen tilbage i ovnen og bag til osten er let smeltet og let gylden.

Anretning

  • Fordel salatbladene på 4 tallerkener. Fordel herover avocado, strimler af grillet peberfrugt, sprøde bacontern og valnøddekerner.
  • Læg 3 skiver brød med gratineret gedeost på hver tallerken. Læg 1 tsk figenmarmelade på hvert stykke og pynt evt med en rosmarinkvist.
  • Dryp med vinaigrette eller balsamico som afslutning.