Go Back
+ servings
oksespidsbryst
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Langtidsstegt oksespidsbryst i øl og rodfrugter

Oksespidsbrystet steges længe i øl og rodfrugter, der ender med at give en skøn smag til saucen. Server f.eks. med kartoffel-selleritoppe og dampet grønt eller en god salat.
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Keyword: farmormad, gammeldags, langtidsstegt flæskesteg, mormormad, oksesteg, simremad, spidsbryst
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • kg oksespidsbryst
  • Salt og peber
  • 2 løg
  • 3 pastinakker
  • 2-3 gulerødder
  • 1 spsk olie til bruning
  • 1 mørk øl
  • 2 stilke rosmarin
  • Lidt brun kulør

Sådan gør du

Sådan gør du

  • Skræl pastinakker og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Pil løgene og skær dem i mindre stykker.
  • Opvarm en stor gryde med lidt olie.
  • Krydr kødet med salt og peber og brun det godt.
  • Tilsæt løg, rodfrugter, øl og krydderurter. Kog det op og lad det småsimre i 2-4 timer under låg. (Jo længere tid kødet får, jo mere mørt bliver det)
    oksespidsbryst
  • Skum urenheder af undervejs.
  • Tag kødet op og skær det i skiver.
    oksespidsbryst
  • Tag krydderurterne op og blend resten til en jævn sauce. Giv evt. et par dryp brun kulør, hvis du synes saucen har brug for lidt farve.
  • Smag til med salt og peber. Læg kødet tilbage i saucen og lun det.
  • Server med kartoffel-selleri toppe og dampet grønt.
    oksespidsbryst