Cremet tagliatelle med italienske kødboller i tomatsovs
Cremet tagliatelle med italienske kødboller i tomatsovs og spinat. Bag kødbollerne i ovnen. Det er nemt og så kan du forberede resten imens.
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Keyword: kødboller, kødboller i tomatsovs, pasta med kødboller, pastaret, spaghetti med kødboller, tomatsauce
Antal: 4personer
Ingredienser
Kødboller:
500ghakket kalv og flæsk*
2fedpresset hvidløg*
2spskpesto*f.eks. rød tomatpesto
1æg*
2tsksalt*
friskkværnet peber*
Pasta og sauce:
500gtagliatelle*kan erstattes med spaghetti eller en anden type pasta
2,5dlmadlavningsfløde*
1/2posefrisk spinat, ca. 125 g (kan erstattes af frossen helbladet spinat)*
1dåsehakkede flåede tomater*
3spskpesto*
Til servering: Frisk parmesan
Sådan gør du
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader.
Rør alle ingredienser til kødbollerne sammen. Form farsen til store boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Sæt pladen i ovnen i ca. 20 minutter til kødbollerne er gennemstegte.
Kog tagliatellen efter anvisning på pakken. Den skal typisk have 3-4 minutter i letsaltet vand.
Skyl spinaten grundigt og kom den i en stor gryde eller en wok. Det gør ikke noget, hvis der følger lidt vand med. Lad den få lidt varme, så den falder sammen.
Tilsæt madlavningsfløde, hakkede flåede tomater samt pesto og kog det lidt sammen.
Løft tagliatellen over i saucen. Der må gerne følge lidt kogevand med. Bland det hele godt sammen, så den cremede sauce lægger sig om al pastaen.
Tilføj de stegte kødboller og vend forsigtigt rundt.