Go Back
+ servings
Broccolisalat
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Broccolisalat i en let version

Broccolisalat er et kendt og elsket tilbehør til alt muligt. Og den findes på mange buffet-borde. Her er den lavet i en lidt lettere version uden den fede mayonnaise i dressingen.
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 3 broccoli kun hovederne
  • 100 g solsikkekerner
  • 100 g tørrede tranebær
  • 1 finthakket rødløg
  • 4 dl yoghurt naturel afdryppet et par timer eller græsk yoghurt
  • 1 spsk gul fransk sennep
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

Sådan gør du

  • Skær stokken fra broccolien. Damp hovederne i letsaltet vand i 8 minutter. De skal være møre, men stadig have bid. Hæld vandet fra og lad broccolien dryppe godt af.
  • Rist solsikkekernerne på en tør panden til de er lysebrune. Pas på de ikke bliver sorte. Lad dem køle af.
  • Rør godt afdryppet yoghurt eller græsk yoghurt sammen med sennep, honning og salt.
  • Vend broccoli, solsikkekerner, tranebær og rødløg i dressingen.
  • Lad gerne salaten stå og trække lidt. Men vær opmærksom på, at der godt kan samles lidt vand i bunden, hvis du bruger afdryppet yoghurt. Hæld derfor dette fra inden du serverer.