Broccolisalat i en let version
Broccolisalat er et kendt og elsket tilbehør til alt muligt. Og den findes på mange buffet-borde. Her er den lavet i en lidt lettere version uden den fede mayonnaise i dressingen.
Antal: 4 personer
- 3 broccoli kun hovederne
- 100 g solsikkekerner
- 100 g tørrede tranebær
- 1 finthakket rødløg
- 4 dl yoghurt naturel afdryppet et par timer eller græsk yoghurt
- 1 spsk gul fransk sennep
- 1 spsk honning
- 1 tsk salt
Sådan gør du
Skær stokken fra broccolien. Damp hovederne i letsaltet vand i 8 minutter. De skal være møre, men stadig have bid. Hæld vandet fra og lad broccolien dryppe godt af.
Rist solsikkekernerne på en tør panden til de er lysebrune. Pas på de ikke bliver sorte. Lad dem køle af.
Rør godt afdryppet yoghurt eller græsk yoghurt sammen med sennep, honning og salt.
Vend broccoli, solsikkekerner, tranebær og rødløg i dressingen.
Lad gerne salaten stå og trække lidt. Men vær opmærksom på, at der godt kan samles lidt vand i bunden, hvis du bruger afdryppet yoghurt. Hæld derfor dette fra inden du serverer.