Lun quinoasalat med champignon, bønner og mango
Skøn lun quinoasalat med masser af proteiner og smukke farver fra grønne bønner, mango og feta. Kan spises alene eller som fyldigt tilbehør.
Antal: 4 personer
- 2,5 dl quinoa
- 4,5 dl vand
- 1 hønseboullionterning
- 1/2-1 spsk smør
- 400 g champignon
- 300 g bønner
- 150 g slikærter
- 100 g edamammebønner
- 1/2 mango
- 50 g feta
Dressing
- 1/2 dl olivenolie
- 1/2 dl mangoeddike
- 1/2 tsk salt
- Peber
- 1 tsk sennep
- 1 tsk sukker
Sådan gør du
Skyl quinoaen under rindende vand. Kog quinoa i vand tilsat en boullionterning i 15 minutter. Lad det køle en smule af.
Rens champignon og skær dem i skiver.
I en wok eller på en stor pande smeltes lidt smør. Steg champignon til de er gyldenbrune.
Tilsæt herefter bønner og slikærter og steg dem let til de er møre. Det tager kun et par minutter.
I det sidste minut tilsættes edamamebønner. De skal kun stege ganske let.
Skræl mangoen og skær den i tern.
Ryst dressingen sammen.
Bland quinoa med grønsagerne og mangoen. Vend dressingen forsigtigt i.
Smuldr feta henover den lune salat ved servering.