Farsfad med kartoffelrösti
Tryl frikadellefarsen om til et lækkert alt-i-en-fad med indlagte grønsager og en sprød top af kartoffelrosti.
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Antal: 4
Frikadellefars
- 500 g hakket kalv og flæsk eller hakket gris
- 1 finthakket løg
- 1 æg
- 3 spsk havregryn, mel eller rasp
- 1 1/2 dl mælk
- salt og peber
- 200 g grønsager f.eks. edammamebønner, ærter eller en grønsagsblanding
Rösti
- 750 g kartofler
- salt og peber
- lidt olie
Rør alle ingredienser til farsen sammen. Lad farsen hvile mens du laver resten.
Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side af rivejernet. Brug gerne en food processer.
Skyl de revne kartofler godt, så al stivelse skylles af. Lad dem dryppe godt af - slyng dem evt rundt i et rent viskestykke.
Rør grønsagerne i farsen (de behøver ikke være tøet op forinden). Læg farsen i et dybt, ildfast fad.
Kom de revne kartofler ovenpå farsen. Drys godt med salt og peber og dryp med lidt olie.
Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter til kartoflerne er møre og brune ovenpå.