Abrikosglaserede grillspyd
Grillspyd med svinekød og tørrede abrikoser med en lækker glasering af abrikos i samspil med ingefær og karry. Abrikosglaserede spyd er perfekte at grille, men de kan også laves på pande eller i ovn.
Antal: 4 personer
Marinade
- 1 finthakket løg
- 1-2 fed presset hvidløg
- 1 spsk revet ingefær
- lidt olie
- 3 spsk abrikosmarmelade
- 3 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk karry
- 1/2 spsk spidskommen
- 2 tsk salt
Desuden
- 400 g svinekød Brug f.eks. mørbrad
- 16 abrikoser
- 1 rødløg
Varm en smule olie op i en gryde og sauter løget til det bliver blødt. Tilsæt hvidløg og ingefær.
Tilsæt nu eddike , marmelade, karry og spidskommen. Rør godt rundt og lad massen afkøle en smule.
Skær kødet i tern, hvis det ikke er skåret i forvejen. Kom kødet ned til marinaden og lad det stå og marinere i minimum 1/2 time og gerne natten over.
Skær rødløget i mindre stykker.
Sæt nu skiftevis kød, abrikos og et stykke rødløg på spyddene. Fortsæt til der ikke er mere.
Grill spyddene på alle sider til kødet er mørt, ca. 2-3 minutter på hver side. Vend ofte, da sukkeret i marinaden karamelliserer og kan nemt blive sort
Server spyddene med dit favorittilbehør. F.eks. denne blomkålstabouleh, der også indeholder abrikoser.