Go Back

Tærte med sprød quinoabund og fyld af kylling og spinat

Tærten her er sprængfyldt af protein og grønsager. Til gengæld er den helt glutenfri.
Antal: 4 personer

Ingredienser

Tærtebund

  • 1,5 dl quinoa (svarer til 3 dl kogt)
  • 1 æg
  • 1 tsk løgpulver (kan erstattes af lidt fintrevet løg eller blot udelades)
  • 1 tsk salt
  • 1 dl revet mozzarella

Fyld

  • 5 æg
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 200 g optøet, frossen spinat
  • 400 g kyllingfilet
  • 1 tsk rosmarin
  • salt og peber
  • 1 dl mozzarella

Sådan gør du

  • Kog quinoa efter anvisning på pakken (typisk 12 minutter med 3 dl letsaltet vand). Lad quinoaen køle lidt af.
  • Bland quinoa med æg, løgpulver, salt og mozzarella. Tryk massen ud i en tærteform i et jævnt lag (jeg bruger en slip-let form). Sørg for det også kommer godt op ad siderne. 
  • Bag bunden i ovnen ved 190 grader i 15 minutter.
  • Skær kyllingefileter i mindre tern og steg det et par minutter på panden. Tilsæt den optøede spinat og bland det godt sammen med kødet. Drys med rosmarin og smag til med salt og peber. Tag panden af varmen og lad blandingen stå til bunden er færdig.
  • Pisk æg sammen med creme fraiche. 
  • Læg kylling/spinat blandingen på tærtebunden. Hæld æggemassen over og sæt tærtefadet i ovnen igen. Bag i alt i 45 minutter til æggemassen er fast.
  • Efter 20 minutters bagning fordeles ost over tærten og den bages færdigt i endnu ca. 25 minutter.