Go Back

Wok med oksekød og grønne bønner

Wokretter er skøn hverdagsmad. Denne version med oksekød, bønner og kokosmælk er klar på under 1/ time.
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Keyword: stir-fry, wok
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 375 g oksebøffer (svarer til 3 tykstegsbøffer á 125 g. Erstat evt. med 400 g oksesmåkød)
  • 400 g grønne bønner (kan bruges frosne, men må gerne være optøede)
  • 275 g sukker- eller slikærter
  • Lidt olie til stegning
  • 3 tsk rød karrypasta (efter smag, der kan være stor forskel på styrken)
  • 3 tsk fish sauce (kan erstattes af salt, selvom det ikke giver helt samme smag)
  • 1-2 tsk sambal oelek (kan erstattes af chilipulver)
  • 2 spsk limesaft
  • 3-4 tsk soya
  • Til servering: Kogte ris, blomkålsris eller nudler

Sådan gør du

  • Skær kødet i så tynde skriver/strimler som muligt.
  • Skær evt bønnerne i lidt mindre stykker. 
  • Opvarm en wok med lidt olie. Tilsæt karrypasta og steg et minut til smagen udvikler sig. 
  • Tilføj kødet og steg under omrøring til det er næsten gennemstegt. Alt efter hvor store stykkerne er, tager det 2-4 minutter. 
  • Tilføj bønner og slikærter og steg videre til de er gennemvarme. De må gerne bevare noget sprødhed.
  • Tilsæt kokosmælk og varm retten igennem - det skal kun være ganske kort, så grønsagerne ikke bliver overkogte.
  • Smag til med sambal oelek, limesaft, fish sauce og soya. 
  • Server med ris, blomkålsris eller nudler.