Go Back
Pynt kagen med masser af bær, chokoladestykker og slik. Brug f.eks. skiver af jordbær på siderne af kagen.
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Black Magic kage

Ingredienser

Bunde

  • 4 1⁄2 dl hvedemel
  • 4 dl sukker
  • 2 dl mørk kakao
  • 2 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniliesukker
  • 2 æg
  • 2 1⁄2 dl brygget kaffe
  • 2 1⁄2 dl mælk
  • 1 dl olie smagsneutral

Chokoladecreme

  • 1⁄2 l piskefløde
  • 2 dl sukker
  • 2 dl mørk kakao
  • 1 tsk vaniliesukker

Sådan gør du

Bunde

  • Tænd oven på 175 grader.
  • Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål.
  • Pisk æg, kaffe, mælk og olie sammen.
  • Rør alle ingredienser sammen og pisk godt, så du er sikker på der ikke er klumper i dejen.
  • Læg bagepapir i 1 eller 3 springforme (se ovenfor).
  • Bag kagen i midten af ovnen i ca. 40-50 minutter. Afprøv med en kødnål el. lign. om kagen er gennembagt, der må ikke være ubagt dej på når du stikker nålen i kagen.
  • Afkøl kagen på en rist.

Chokoladecreme

  • Kom alle ingredienser til cremen i en skål og pisk til du har en tyk og luftig creme. Pas på du ikke pisker for meget, den bliver meget hurtigt fast i det.

Samling af kagen

  • Læg den nederste bund på et fad. Har du bagt i 3 forskellige forme, der har forskellig størrelse, så bruger du den største bund nederst og den mindste bund øverst.
  • Læg 1/3 af chokoladecremen på bunden. Læg den næste bund ovenpå og igen 1/3 af cremen. Læg den øverste bund på og fordel det sidste creme på toppen. Brug nu en kagespartel el.lign til at fordele cremen, så både top og sider er dækket. Dette kan fint gøres dagen inden kages skal serveres. Den bliver kun bedre at stå og samle sig et døgns tid.
  • Fordel bær og pynt på top og sider kort før servering.