Go Back
+ servings
Græsk kylling
Udskriv
5 fra 1 stemme

Græsk kylling - alt i ét fad

Græsk kylling er en dejlig, velsmagende ovnret, der kun tager ganske kort tid at forberede. Alle ingredienser i ét fad, en tur i ovnen og så er der mad!
Ret: Aftensmad
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 700 g kyllingelår ca. 8 stk over- eller underlår
  • 3 dl ris
  • 1 økologisk citron
  • 1 flaske tomatpassata 700 g eller 2 dåser hakkede, flåede tomater
  • Evt. 1/2 tomatpassataglas med koldt vand eller 1 dåsefuld koldt vand
  • dl madlavningsløde
  • ½ spsk oregano
  • salt og peber
  • en håndfuld oliven kan udelades
  • Server med en grøn salat samt dampede grønsager eller bønnefritter

Sådan gør du

  • Hæld risene i et ildfast fad og læg kyllingen ovenpå.
  • Hæld tomatpassata og fløde over kyllingen.
  • Evt. tilsæt koldt vand hvis du vil være sikker på at have væde nok (brug glasset fra tomatpassata eller dåsen med flåede tomater)
  • Skær citronen i både og fordel dem i fadet.
  • Drys med oregano, salt og peber. Fordel oliven i fadet.
  • Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 40 minutter. Saften fra kyllingen skal være klar.