Græsk kylling - alt i ét fad
Græsk kylling er en dejlig, velsmagende ovnret, der kun tager ganske kort tid at forberede. Alle ingredienser i ét fad, en tur i ovnen og så er der mad!
Antal: 4 personer
- 700 g kyllingelår ca. 8 stk over- eller underlår
- 3 dl ris
- 1 økologisk citron
- 1 flaske tomatpassata 700 g eller 2 dåser hakkede, flåede tomater
- Evt. 1/2 tomatpassataglas med koldt vand eller 1 dåsefuld koldt vand
- 2½ dl madlavningsløde
- ½ spsk oregano
- salt og peber
- en håndfuld oliven kan udelades
- Server med en grøn salat samt dampede grønsager eller bønnefritter
Hæld risene i et ildfast fad og læg kyllingen ovenpå.
Hæld tomatpassata og fløde over kyllingen.
Evt. tilsæt koldt vand hvis du vil være sikker på at have væde nok (brug glasset fra tomatpassata eller dåsen med flåede tomater)
Skær citronen i både og fordel dem i fadet.
Drys med oregano, salt og peber. Fordel oliven i fadet.
Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 40 minutter. Saften fra kyllingen skal være klar.