Go Back
+ servings
Løse boller i karry
Udskriv
5 fra 1 stemme

Løse boller i karry

Løse boller i karry - også kaldet millionboller i karry - er klar på 15 minutter. I opskriften er brugt porrer - de kan udelades eller skiftes til andre grønsager efter smag og sæson.
Ret: Aftensmad
Keyword: boller i karry, børnevenligt, Nem aftensmad, nem mad let at lave, nem opskrift
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket svinekød brug hakket gris eller blandet hakket kalv og flæsk
  • 1 stor porre eller 2 små. Kan udskiftes med løg.
  • ½ spsk karry
  • salt og peber
  • 2 spsk smør eller flydende margarine
  • 1 spsk karry
  • 3 spsk mel
  • 2 dl vand
  • 3 dl mælk
  • salt og hvid peber

Sådan gør du

  • Rens porren grundigt og snit den i fine ringe.
  • Kom hakket kød, porre og karry i en stor gryde. Svits det under omrøring til kødet er brunet.
  • Tag kødet op og stil det til side.
  • I samme gryde smeltes fedtstof. Tilsæt karry og lad det brænde lidt af - pas på det ikke brænder på.
  • Tilsæt mel og pisk det sammen med fedtstoffet.
  • Tilsæt mælk og vand lidt efter lidt under piskning. Kog sovsen godt igennem ved lav varme. Pisk jævnligt.
  • Kom kød/porreblandingen ned til sovsen og bland det sammen.
  • Smag til med salt og hvid peber.
  • Server med kogte ris og dampet grønt.