Go Back
+ servings
Mexibowl
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Mexibowl

Mexibowl er en skål med en lækker salat á la tex-mex. Krydret kylling, salat, bønner, guacamole og majs-tomatsalsa i en skøn forening.
Ret: Aftensmad
Køkken: Mexikansk
Keyword: fyldig salat, opskrifter med kylling, Tex Mex
Antal: 4 personer

Ingredienser

Marineret kylling

  • 450 g kyllingebryst
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk røget paprika
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk salt
  • ½-1 tsk stødt chili eller cayennepeber
  • 1 spsk limesaft

Ris

  • 2 dl fuldkornsris
  • 4 dl vand
  • 1 grønsagsboullionterning

Majs-tomatsalsa

  • 1 dåse majs
  • 3 tomater
  • 1 finthakket rødløg
  • 2 spsk hakket bredbladet persille
  • 1 tsk shiracha/sambal oelek/finthakket chili eller brug stødt chili
  • salt og peber samt limesaft

Guacamole

  • 2 avocado
  • 1 spsk limesaft kan erstattes af citronsaft
  • ½ tsk salt
  • 1 fed presset hvidløg
  • ½ dl creme fraiche jeg foretrækker 9%

Desuden

  • strimlet iceberg
  • 1 dåse bønner røde kidney eller sorte bønner
  • creme fraiche
  • lime i både
  • revet cheddar
  • tortillachips
  • evt. ekstra shiracha/sambal oelek/finthakket chili

Sådan gør du

Marineret kylling

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme.
  • Bland alle ingredienserne til marinaden.
  • Kom kyllingebrysterne i et lille ildfast fad og fordel marinaden over det hele.
  • Hæld en smule - ca. ½ dl - vand i fadet.
  • Stil kyllingen i oven i 25 minutter.
  • Tag kyllingebrysterne ud og lad dem køle en smule af.
  • Træk kødet fra hinanden med 2 gafler - bevar vandet i fadet og bland det hele godt sammen. Det bevarer kødet saftigt.

Ris

  • Skyl risene og kom dem i en gryde sammen med vand og boullionterningen.
  • Kog risene i 30 minutter (eller efter anvisning på pakken).
  • Rør dem løse med en gaffel.

Majs-tomatsalsa

  • Hæld vandet fra dåsemajsene og kom dem i en skål.
  • Skær tomaterne i små tern og hak rødløget fint.
  • Hak den bredbladede persille.
  • Kom tomater, rødløg, persille og shiracha ned til majsene og bland det hele godt.
  • Smag til med salt og peber samt limesaft.

Gucamole

  • Skær avocado igennem og tag kødet ud med en ske. Kom det i en skål.
  • Mos avocadokødet med en gaffel eller en stavblender - alt efter hvor grov/fin du vil have din guacamole.
  • Kom limesaft, salt, hvidløg og creme fraiche ned til avocadoen og bland det hele godt.
  • Smag til.

Servering

  • Fordel ris, kylling, iceberg, majs-tomatsalsa og bønner i 4 portionsskåle.
  • Top med guacamole, creme fraiche og revet cheddar.
  • Stil shiracha på bordet og server limebåde og tortillachips til.