Go Back
+ servings
Mørbrad i fad med whiskysovs
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Mørbrad i fad med whiskysovs og bacon

En skøn hverdagsret med masser af smag: Små bøffer af mørbrad i fad med whiskysovs tilsmagt med stegt bacon og krydderier. En dejlig ret til hverdag og fest
Ret: Aftensmad
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad vægt ca. 500 g
  • lidt fedtstof til stegning
  • 1 pakke bacon kan være i skiver eller i tern
  • 1 finthakket løg
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk karry
  • ¼ tsk chiliflager
  • 1 dåse tomatkoncentrat á 140 g
  • ½ dl whisky
  • dl madlavningsfløde eller piskefløde
  • 2-3 dl mælk
  • salt og peber

Til servering

Sådan gør du

  • Puds mørbraden - skær sener og fedt væk. Skær mørbraden i bøffer på ca. 1,5-2 cm.
  • Bank mørbradbøferne let med en kødhammer eller knoerne, så de bliver lidt fladere. Drys med salt og peber.
  • Opvarm en pande med en smule fedtstof.
  • Brun mørbradbøfferne i ca. 2 minutter på hver side ved middelhøj varme. De må gerne få stegeskorpe, men behøver ikke være gennemstegte, da de skal i ovnen senere.
  • Læg de brunede mørbradbøffer i et ildfast fad.
  • Er bacon i skiver, skæres de i tern. Kom bacon på panden og steg ved middelvarme til det er sprødt.
  • Kom løg og hvidløg i panden og steg ved middelvarme til de er blanke.
  • Tilsæt paprika, karry og chiliflager og steg videre 1-2 minutter til krydderierne udvikler smag.
  • Tilsæt tomatkoncentrat, whisky, madlavningsfløde og 2 dl mælk. Bring sovsen i kog under omrøring.
  • Hvis sovsen er for tyk, kan du tilsætte den sidste 1 dl mælk.
  • Smag sovsen til med salt og peber.
  • Fordel whiskysovsen over mørbradbøfferne i fadet.
  • Stil fadet i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader.
  • Server med sprøde kartoffelfritter, dampede ærter og salat.