Go Back
+ servings
Ribskager med crumbletopping
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Ribskager

Små lækre ribskager med sprød smuldredej og citronglasur på toppen. Brug havens ribs på lækre ribskager. Skønne at tage med på udflugt eller til en kop te.
Ret: bagværk, Kage
Keyword: bæropskrifter, opskrift med bær, opskrift med ribs
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • dl mælk
  • 2 spsk smør
  • 1 æg
  • 50 g sukker
  • ¼ tsk salt
  • 375 g hvedemel

Smuldredej

  • 200 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 150 g koldt smør

Bær

  • 150 g ribs

Citronglasur

  • 200 g flormelis
  • 2-3 spsk citronsaft

Sådan gør du

  • Lun mælk og smør til det er fingervarmt.
  • Smuldr gæren i en skål og tilsæt mælkeblandingen. Oplæs gæren deri.
  • Tilsæt æg, sukker og salt. Pisk det hele godt sammen.
  • Tilsæt mel lidt efter lidt. Hold ca 50 g tilbage og vurder om det er nødvendigt at tilsætte al melet.
  • Ælt dejen grundigt til den er glat og smidig. Kom den i en skål dækket med plastfilm.
  • Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
  • Efter hævning deles dejen i 10 lige store dele.
  • Form dem til boller og stil damtil efterhævning på køkkenbordet dækket af et viskestykke i 10 minutter.

Smuldredej

  • Kom mel, sukker og vaniljesukker i en skål.
  • Skær det kolde smør i tern og kom det ned i skålen.
  • Smuldr dejen med fingrene. Der må gerne være uens klumper, men smørret skal være fordelt i hele smuldredejen. Stil smuldredejen på køl til den skal bruges.

Gør kagerne klar

  • Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme.
  • Skyl ribs og dryp dem grundigt af.
  • Tryk hver bolle lidt flad med fingrene. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Du skal nok bruge 2 plader.
  • Fordel smuldredejen på bollerne og derefter ribs. Tryk gerne ribs lidt ned i bollerne, så de ikke falder af under bagning.
  • Stil bagepladen midt ovnen og bag ribskagerne i 20 minutter ved 180 grader til de er lysebrune. Bagetiden er afhængig af ovnen.
  • Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle helt af på en rist.
  • Rør flormelis med citronsaft til en glasur og fordel det på kagerne.