Go Back
+ servings
Squashkage med chokolade
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Squashkage med chokolade

Brug squash i denne skønne svampede chokoladekage. Hele 2 squash skjuler sig i chokoladekagen - og de kan hverken ses eller smages!
Ret: bagværk, Kage
Keyword: blødende chokoladekage, nem kage, opskrifter med squash
Antal: 18 skiver

Ingredienser

  • 2 fintrevet squash ca 500 g i alt før de rives
  • 2 æg mellemstore
  • ¾ dl lys sirup kan erstattes af honning
  • 1 dl smagsneutral olie kan erstattes af flydende margarine
  • 1 dl brun farin
  • 4 dl hvedemel
  • ¾ dl mørk kakaopulver
  • ½ spsk vaniljesukker
  • ½ spsk salt
  • ½ spsk natron
  • ½ spsk bagepulver
  • 100 g grofthakket, mørk chokolade kan ersattes af chokoladeknapper

Sådan gør du

  • Riv squash på den fine side af rivejernet.
  • Pres så meget væde som muligt ud efter rivning.
  • Pisk æg, sirup og olie godt sammen i en stor skål.
  • Si hvedemel, kakaopulver, vaniljesukker, salt, natron og bagepulver ned i æggemassen.
  • Bland det hele godt.
  • Vend revet squash og ca. ⅔ af den groft hakkede chokolade i dejen (gem resten til at komme ovenpå kagen)
  • Smør en brødform godt med fedtstof
  • Fordel dejen i brødformen og drys med det sidste chokolade
  • Stil formen i midten af ovnen og bag kagen i ca. 1 time ved 175 grader. Prøv med en pind om kagen er gennembagt. Der må ikke sidde dej på pinden, når du stikker den ned i midten.
  • Tag kagen ud af ovnen og vend den ud på en rist. Lad den køle mindst 15 minutter før du skærer i den.