Koldthævet brød med spelt
Koldthævet brød har en sprød skorpe og en dejlig krumme. Dejen røres sammen om aftenen og kommes i en smurt bradepande. Bag om morgenen direkte fra køleskabet. Det kan ikke være nemmere!
Ret: bagværk
Keyword: groft brød, koldthævede, koldthævet morgenbrød, langtidshævede, langtidshævet brød
- 25 g gær
- 4 tsk groft salt
- 1 liter koldt vand
- 1 tsk lyst rørsukker eller honning eller alm. sukker
- 600 g speltmel (se tip om valg af mel)
- 600 g hvedemel
- olivenolie
Opløs gæren i saltet. Tilføj vand og rør til gæren er helt opløst.
Tilsæt sukker og mel og rør det hele godt sammen til en klistret masse, evt. med håndmixer med dejkroge. Dejen er klar når skeen kan stå selv i skålen.
Smør en bradepande (ca. 27 x 37 cm) grundigt med olivenolie.
Hæld dejen over i formen og stil den i køleskabet dækket med plastfilm.
Næste morgen: Tænd ovnen på 225 grader.
Tag bradepanden ud af køleskabet og fjern plastfilmen. Stil bradepanden i ovnen på nederste ribbe.
Bages i 40 minutter til overfladen er gyldenbrun og sprød.
Tag brødet ud af formen og giv det evt. 5-10 på en bageplade med bunden opad, så denne også bliver sprød.
Når brødet er kølet af, skæres det i 2 dele på langs. Derefter skæres brødet i skiver på tværs.