Go Back
Koldthævet brød
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Koldthævet brød med spelt

Koldthævet brød har en sprød skorpe og en dejlig krumme. Dejen røres sammen om aftenen og kommes i en smurt bradepande. Bag om morgenen direkte fra køleskabet. Det kan ikke være nemmere!
Ret: bagværk
Keyword: groft brød, koldthævede, koldthævet morgenbrød, langtidshævede, langtidshævet brød

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 tsk groft salt
  • 1 liter koldt vand
  • 1 tsk lyst rørsukker eller honning eller alm. sukker
  • 600 g speltmel (se tip om valg af mel)
  • 600 g hvedemel
  • olivenolie

Sådan gør du

  • Opløs gæren i saltet. Tilføj vand og rør til gæren er helt opløst.
  • Tilsæt sukker og mel og rør det hele godt sammen til en klistret masse, evt. med håndmixer med dejkroge. Dejen er klar når skeen kan stå selv i skålen.
  • Smør en bradepande (ca. 27 x 37 cm) grundigt med olivenolie.
  • Hæld dejen over i formen og stil den i køleskabet dækket med plastfilm.
  • Næste morgen: Tænd ovnen på 225 grader.
  • Tag bradepanden ud af køleskabet og fjern plastfilmen. Stil bradepanden i ovnen på nederste ribbe.
  • Bages i 40 minutter til overfladen er gyldenbrun og sprød.
  • Tag brødet ud af formen og giv det evt. 5-10 på en bageplade med bunden opad, så denne også bliver sprød.
  • Når brødet er kølet af, skæres det i 2 dele på langs. Derefter skæres brødet i skiver på tværs.