Go Back
+ servings
Fyldt hvidløgsbrød
Udskriv
5 fra 1 stemme

Fyldt hvidløgsbrød

Fyldt hvidløgsbrød laves af et helt almindeligt købt hvidløgsbrød, der fyldes med en krydret kødsovs, drysses med lidt ost og bages i ovnen. Server med en sprød salat og du har et dejligt og nemt måltid.
Ret: Aftensmad, Frokost
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 optøede hvidløgsbrød gerne fuldkorn
  • 400 g hakket oksekød max 10-12% fedt
  • 1 finthakket løg
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk cayennepeber eller stødt chili
  • ½ spsk oregano
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 2 snackpeber eller almindelig peberfrugt
  • 1 kugle frisk mozzarella eller ca. 125 g revet ost efter eget valg

Til servering

  • en god salat, gerne af spidskål

Sådan gør du

  • Kom kødet og det finthakkede løg i en gryde. Brun kødet ved god varme til det er gennemstegt. Det tager ca. 5 minutter.
  • Skær den ene snackpeber i tern og kom den ned til kødet.
  • Tilsæt salt, cayennepeber, oregano og tomatkoncentrat.
  • Kog det hele godt igennem et par minutter. Tag gryden af varmen.
  • Tænd ovnen på 200 grader ved almindelig varme eller 180 grader varmluft.
  • Skær et dybt snit i de 4 hvidløgsbrød på langs. Brødene skal ikke skæres igennem.
  • Fordel kødsovsen i de 4 brød.
  • Skær den sidste snackpeber i skiver og fordel den på brødene.
  • Læg de fyldte hvidløgsbrød på en bageplade med bagepapir og sæt den midt i ovnen.
  • Bag de fyldte hvidløgsbrød i ca. 10 minutter.
  • Tag pladen ud og fordel mozzarella i skiver (eller revet ost efter eget valg) over de 4 fyldte hvidløgsbrød.
  • Sæt pladen i ovnen igen og bag videre i 3-4 minutter til osten er smeltet og brødene er sprøde.
  • Server med en fyldig, sprød salat.