Go Back
+ servings
Clubsandwich salat
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Clubsandwich salat

Clubsandwich salat er en helt klassisk clubsandwich med kylling, bacon og karrydressing - bare uden brødet. Med sprøde pitachips eller croutoner på toppen.
Ret: Aftensmad, Salat
Keyword: clubsandwich med kylling, fyldig salat, karrydressing til clubsandwich, low carb, måltidssalat, sund aftensmad, sund opskrift
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kylling og bacon

  • 400 g kyllingebryst eller kyllingefilet
  • 1 tsk karry
  • salt og peber
  • evt lidt rosmarin
  • en lille smule vand
  • 125 g bacon gerne kalkunbacon

Salat

  • 2 hjertesalat
  • ½ agurk
  • 12 cherrytomater
  • 8 skiver frisk ananas i tern kan erstattes med 1 lille dåse ananas
  • 1 lille rødløg

Karrydressing

  • 2 dl creme fraiche 9%
  • 2 spsk mangochutney
  • tsk karry
  • ½ tsk salt

Pitachips

  • 3 grove pitabrød
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 2 tsk tørret rosmarin eller anden krydderurt efter smag

Sådan gør du

Kylling

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Læg kyllingbrysterne i et ildfast fad
  • Drys med karry og salt og gnid det godt ind i kyllingen. Drys også med lidt rosmarin, hvis du kan lidet det.
  • Kom en smule vand i fadet.
  • Stil fadet i ovnen og bag kyllingen i 25 minutter ved 200 grader.
  • Når kyllingen er færdig, tages fadet ud af ovnen og kyllingen afkøler en smule.
  • Træk nu kyllingekødet fra hinanden med 2 gafler. Gør det gerne i fadet, så alle safter forbliver sammen med kødet.
  • Alternativ: Kom kyllingen i en skål med høje kanter. Brug elpisker på kødet med højeste hastighed. Dæk med et rent viskestykke imens!

Pitachips

  • Klip eller skær pitabrødene i små trekanter.
  • Fordel pitastykkerne på en bageplade med bagepapir.
  • Dryp med olivenolie og drys med salt samt rosmarin. Vend gerne rundt i stykkerne, så de alle er dækket.
  • Stil bagepladen i ovnen samtidig med kyllingen i 8-10 minutter. Vend gerne i pitachips’ene undervejs og hold øje med de ikke bliver brændte.

Bacon

  • Læg 2 stykker køkkenrulle på en mikroovnssikker tallerken. Fordel baconskiverne herpå. Dæk med et stykke køkkenrulle og læg en omvendt tallerken over.
  • Giv baconen 5 minutter for fuld effekt i mikroovnen.
  • Tag tallerkenen ud og skift det nederste køkkenrulle.
  • Giv baconen 3-5 minutter mere til det er sprødt.
  • Skær eller bræk baconet i mindre stykker

Salat

  • Skyl salaten. Skær agurk i skiver og cherrytomater i kvarte. Skær ananas i tern og rødløg i meget tynde skiver.

Karrydressing

  • Rør alle ingredienserne til karrydressingen sammen. Smag til - måske vil du have mere karry eller salt i.

Servering

  • Fordel salaten og de øvrige salatingredienser i én stor skål eller 4 portionsskåle.
  • Fordel kylling ovenpå. Fordel bacon ovenpå.
  • Dryp med karrydressing og top med pitachips.