Go Back
+ servings
salat med jordbær
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Salat med jordbær

Salat med jordbær er en dejlig sommersalat, der står godt til både grillmad og andre sommerretter. En jordbærsalat er nem at lave og god til både hverdag og gæstemad.
Ret: Salat
Keyword: jordbærsalat, nemt tilbehør, sommermad, sundt tilbehør, tilbehør til grill, tilbehør til grillmad
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 bundt salatblade f.eks. krølsalat, sommericeberg eller babyspinat
  • 350 g friske jordbær
  • 400 g friske grønne asparges
  • 75 g feta eller frisk mozzarella
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Balsamicoglace

  • 1 dl balsamicoeddike

Sådan gør du

  • Skyl salaten, slyng den tør og pluk den i mindre stykker. Fordel salaten på et stort fad.
  • Knæk den nederste, træede ende af asparges og kasser det. Skyl aspargesene.
  • Læg dem på en stor tallerken med en lille sjat vand og damp dem ved fuld effekt i 2 minutter i mikroovnen.
    Eller kom den i en gryde med kogende vand i 2 minutter.
    Overbrus dem med iskoldt vand og tør dem.
  • Skær asparges i mindre stykker og fordel dem på salaten.
  • Nip og skyl jordbærrene. Skær dem i skiver og fordel dem på salaten.
  • Smuldr feta over salaten.
  • Fordel basilikum over salaten. De største glede kan med fordel plukkes i mindre stykker.
  • Dryp med balsamicoglaze lige inden servering.

Balsamicoglace

  • Kom 1 dl balsamicoeddike i en gryde og kog det op.
  • Lad det småsimre i 10 minutter til det begynder at tykne.
  • Tag gryden af varmen og lad glacen køle af. Glacen bliver tykkere, når den er afkølet.