Go Back
+ servings
rabarbersuppe
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Rabarbersuppe

Brug sæsonens lækre rabarber til en ultranem og meget lækker dessert: Kold rabarbersuppe. Server med en kugle vanilleis og ristet müsli som sprød topping.
Ret: Dessert
Keyword: dessert med rabarber, nem dessert
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 stang vanilie
  • ½ liter vand
  • 150 g rørsukker
  • 1 spsk citron- eller limesaft
  • 4 kugler god vanilieis
  • 4 skefulde müsli med knas - gerne hjemmelavet granola

Sådan gør du

  • Vask rabarberne grundigt, og skær dem i mindre stykker.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en skarp kniv.
  • Kom rabarberstykker, vaniljestang, vaniljekorn, vand og sukker i en gryde. Bring det hele i kog, og lad det simre under låg i ca. 10 min.
  • Sigt suppen og smag til med lidt citron- eller limesaft.
  • Sæt suppen i køleskabet til den skal serveres.
  • Kompotten lægges i fryseren eller kommes i et rent, skoldet glas, evt skyllet med Atamon.
  • Servering: Fordel suppen i 4 skåle eller dybe tallerkener.
  • Læg en kugle is i hver skål og drys med lidt knas.