Go Back
+ servings
Jordbærlagkage
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Jordbærlagkage

Jordbærlagkage med friske jordbær, hjemmelavede lagkagebunde og flødecreme. Jordbærlagkage er altid et hit til fødselsdage og fester. Især fordi den kun bliver bedre af at stå til dagen efter, så den har godt af at blive lavet dagen i forvejen.
Ret: Kage
Keyword: jordbærkage, jordbærtærte, kage med bær, lagkage
Antal: 12 personer

Ingredienser

Lagkagebunde

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 250 g hvedemel
  • 1 spsk bagepulver
  • 1 tsk salt

Flødecreme

  • 3 dl vaniljecreme
  • 2,5 dl piskefløde

Desuden

  • portvin, kirsebærvin eller saft
  • 4 spsk jordbærmarmelade
  • 400 g jordbær

Sådan gør du

Lagkagebunde

  • Tænd ovnen på 175 grader almindelig varme
    Friskbagte lagkagebunde
  • Pisk smør og sukker sammen til det bliver luftigt
  • Tilsæt æggene et ad gangen og pisk til massen bliver luftig
  • Bland mel, vaniljesukker, bagepulver og salt
  • Sigt melblandingen ned i æggeblandingen og rør det hele godt sammen
  • Smør 2 springforme på 21 cm med smeltet smør. Klip bagepapir til og læg det i bunden.
  • Fordel dejen i de 2 springforme
  • Bag lagkagebundene i 20-25 minutter ved 175 grader. Prøv med en nål om der hænger dej ved - nålen skal komme ud af kagen uden der hænger dej ved. Hvis ja, må kagen bage lidt længere.
  • Lad bundene køle af inden du tager dem ud af formene

Flødecreme

  • Tilbered kagecreme efter anvisning på pakken
  • Pisk piskefløden til flødeskum
  • Vend kagecreme og flødeskum sammen til en flødecreme

Samling af jordbærlagkagen

  • Vend lagkagebundene med toppen nedad
  • Stænk dem begge med portvin, kirsebærvin eller saft. Brug 3-4 spsk pr. lagkagebund.
    Lagkagebunde stænket med vin
  • Læg den ene bund på et lagkagefad med den stænkede side opad
  • Fordel jordbærmarmelade over hele bunden
  • Fordel ca. halvdelen af flødecremen ovenpå
  • Læg den bund ovenpå med toppen opad (og den stænkede side nedad)
  • Fordel resten af flødecremen over hele bunden
  • Skyl jordbærrene og tør dem. Skær dem i skiver og kvarte. Lad gerne nogle af blomsterne sidde på, men vær sikker på de er skyllet helt fri for jord.
  • Fordel jordbærrene på lagkagen
  • Lad gerne jordbærlagkagen stå til næste dag. Den bliver kun bedre af at stå og samle sig og trække smag.