Go Back
+ servings
Lammekølle med lime på kartoffelbund
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Lammekølle med lime og rosmarin på kartoffelbund

Opskrift på udbenet lammekølle marineret med lime, rosmarin og hvidløg. Stegt i ovn på en bund af kartofler og snackpeber, så den lækre kødsaft opsuges. Server med gratineret fennikel og tzatziki.
Ret: Aftensmad
Keyword: lam i ovn, lam på kartofler, lammekølle, langtidsstegt lam
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 udbenet lammekølle ca. 2 kilo
  • 1 økologisk lime
  • 2-3 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • salt og peber

Kartofelbund

  • 750 g kartofler i skiver
  • 3 snackpebre
  • 3 tsk tørret rosmarin
  • 2-3 tsk salt samt peber
  • 2 spsk olivenolie

Sådan gør du

  • Skær hvidløgsfed i skiver eller kvarte (alt efter størrelse). Brug en lille urtekniv til at prikke en lomme i lammekødet. Stik hvidløgsfed og rosmarinstilke ned i lommerne. 
  • Dryp med olivenolie og drys med salt og peber. Skær limefrugten i skiver og læg dem ovenpå lammekøllen. Lad lammekøllen marinere mens du ordner resten.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Rens snackpebre og skær dem i mindre stykker.
  • Tænd ovnen på 150 grader.
  • Læg kartofler og snackpebre i et ildfast fad. Dryp med olivenolie og drys med salt, peber og tørret rosmarin.
  • Læg lammekøllen ovenpå kartoflerne i fadet og sæt det i ovnen. Stik et stegetermometer i kødet - sørg for at ramme midten, det gøres bedst ved at stikke termometeret ind fra enden og vandret ind i kødet.
  • Lad kødet stege til det rammer en centrumtemperatur på 70 grader.  Tag kødet ud og lad det hvile pakket ind i alufolie.
  • Hæld væden fra fadet. Brug det til sauce eller kasser det.
  • Skru ovnen op til 225 grader og lad kartoflerne stå i endnu 20 minutter. Sæt evt grill på til sidst, så kartoflerne bliver sprøde. Pas på de - og peberfrugterne - ikke bliver sorte.
  • Skær lammekødet i skiver og server det med kartoflerne, gratineret fennikel og tzatziki.