Go Back
+ servings
orientalsk oksekød
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Orientalsk oksekød med grove grønsager på fuldkornsbulgur

Skøn gryderet med orientalsk oksekød, grove grønsager og fuldkornsbulgur. Meget nemt lavet og med skønne krydderier. Serveret med fuldkornsbulgur.
Ret: Aftensmad
Keyword: familiefavorit, gryderet, mad på 30 minutter, Nem aftensmad, nem mad let at lave, orientalsk
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød*
  • 3 gulerødder i skiver på ca 1/2 cm*
  • 1 squash i halve skiver
  • 1 håndfuld ærter*
  • 1 rødløg i både*
  • 1 dl rosiner
  • 2 1/2 dl vand*
  • 1 spsk paprika*
  • 1 spsk spidskommen*
  • 1 tsk chiliflager*
  • 1 spsk citronsaft*
  • 1 tsk sukker*
  • salt og peber*

Bulgur

  • 3 dl fuldkornsbulgur* almindelig bulgur, ris eller couscous kan også bruges.
  • 6 dl vand*
  • 1 boullionterning*
  • friskhakket persille til servering kan udelades

Sådan gør du

  • Skyl bulguren og hæld den i en gryde med vand og boullionterning samt lidt mere salt. Kog i 20 minutter og lad den stå under låg til servering.
  • Brun kødet ved god varme. Tilsæt løgbådene, gulerodsstykkerne og squashen og lad det stege med et par minutter.
  • Tilsæt rosiner, krydderier, sukker, citronsaft og vand.
  • Lad det småkoge under låg i 10 minutter. Tilsæt ærterne og varm det hele igennem.
  • Smag til og server drysset med frisk persille.