Go Back
+ servings
Rispilaf
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Rispilaf med kylling og spidskål - one pot

En skøn rispilaf med kylling, gulerødder og spidskål, som laves i én og samme gryde. Dette er opskriften på en rispilaf, som er nem at lave på hverdage.
Ret: Aftensmad
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk olie*
  • 1 løg finthakket*
  • 2 revne* gulerødder
  • ½ spidskål i fine strimler*
  • 450 g kyllingebryst i tern*
  • 2 dl hvidvin
  • 3 dl ris* brug gerne grødris
  • 6 dl bouillon – vand + bouillonterning*
  • 1 tsk salt + peber*
  • 1 tsk smør*
  • 50 g revet parmesan*

Sådan gør du

  • Varm olien op i en gryde og svits løg og de revne gulerødder heri.
  • Tilsæt kylling og steg i yderligere et par minutter.
  • Tilsæt hvidvin i gryden og lad det koge næsten ind.  Det tager et par minutter.
  • Tilsæt spidskål, vend det hele godt rundt, så spidskålen ”falder sammen”.
  • Kom ris, bouillon, salt og peber i gryden, læg låg på og bring gryden i kog.
  • Lad gryden snurre i 25 minutter til risene er møre og retten er cremet.
  • Sørg for at røre godt - helt ned i bunden ca. hvert 5. minut. Pas på det ikke brænder på.
  • Rør en lille klat smør og revet ost i pilaff'en, smag til og server med masser af friskhakket persille.