Rispilaf med kylling og spidskål - one pot
En skøn rispilaf med kylling, gulerødder og spidskål, som laves i én og samme gryde. Dette er opskriften på en rispilaf, som er nem at lave på hverdage.
Antal: 4 personer
- 1 spsk olie*
- 1 løg finthakket*
- 2 revne* gulerødder
- ½ spidskål i fine strimler*
- 450 g kyllingebryst i tern*
- 2 dl hvidvin
- 3 dl ris* brug gerne grødris
- 6 dl bouillon – vand + bouillonterning*
- 1 tsk salt + peber*
- 1 tsk smør*
- 50 g revet parmesan*
Varm olien op i en gryde og svits løg og de revne gulerødder heri.
Tilsæt kylling og steg i yderligere et par minutter.
Tilsæt hvidvin i gryden og lad det koge næsten ind. Det tager et par minutter.
Tilsæt spidskål, vend det hele godt rundt, så spidskålen ”falder sammen”.
Kom ris, bouillon, salt og peber i gryden, læg låg på og bring gryden i kog.
Lad gryden snurre i 25 minutter til risene er møre og retten er cremet.
Sørg for at røre godt - helt ned i bunden ca. hvert 5. minut. Pas på det ikke brænder på.
Rør en lille klat smør og revet ost i pilaff'en, smag til og server med masser af friskhakket persille.