Pita med kebab af hakket kød
Pita med kebab er som den bedste durumrulle. Krydret kød, sprød salat, friske rødløg, persille samt tzatziki giver en lækker hjemmelavet kebab. Vælg det kød du bedst kan lide.
Antal: 4 personer
Kebabspyd
- 400 g hakket kød oksekød, kalv/flæsk, kylling eller lam
- 1 æg
- 1 løg
- 1/2 rød peberfrugt kan udelades
- 2 tsk oregano
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1/2 tsk stødt kanel
- 1/2 tsk stødt chili eller cayennepeber
- 1 tsk salt
Tzatziki
- 5 dl yoghurt naturel eller 2½ dl græsk yoghurt
- 1/2 agurk
- 1 tsk salt
- 1 fed presset hvidløg
Salater
- ¼ lille rødkål eller lilla spidskål kan erstattes med enhver form for salat
- 2 tomater
- ½ lille rødløg
- ½ bakke bredbladet persille
Kebabspyd
Læg 8 træspyd i vand
Tænd ovnen på 200 grader
Hak løget fint og skær peberfrugt i tern.
Kom kød, hakket løg, peberfrugt intern, æg samt alle krydderier i en skål. Rør farsen grundigt sammen.
Del farsen i 8 dele og lav en lille “pølse” af hver. Sæt pølserne på spyddene og klem farsen lidt sammen, så den ikke falder af spyddet.
Læg spyddene på en bageplade med bagepapir og stil pladen i ovnen i 30 minutter.
Salater
Snit rødkålen meget fint. Kram den godt i hænderne og kom den i en serveringsskål.
Skyl persillen grundigt og hak den groft.
Snit rødløget i fine skiver og skær tomater i tynde skiver.
Bland tomater, rødløg og persille og kom salaten i en serveringsskål.
Tzatziki
Hæld yoghurt naturel dørslag beklædt med køkkenrulle eller i en tragt med kaffefilter. Stil yoghurten til afdrypning over en skål i minimum ½ time og gerne flere timer.
Riv agurken på den grove side af rivejernet.
Kom den i en si og drys med salt. Lad den dryppe af så længe som muligt. Kram agurken mellem hænderne for at få så meget væde ud som muligt.
Bland yoghurt med revet agurk og presset hvidløg. Smag til med evt. ekstra salt.