Quinoasalat med bagte gulerødder og kikærter
Quinoasalat med bagte gulerødder og kikærter er en mættende salat, som kan spises som tilbehør eller som et selvstændigt, vegansk måltid.
Antal: 4 personer
- 2 dl quinoa+ 4 dl vand
- 350 g gulerødder
- 1 dåse kikærter svarer til 265 g drænet vægt
- 1 mango kan erstattes af æbletern
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt
- 1 tsk rosmarin
- 1-2 spsk limesaft
- 2 spsk rucola eller bredbladet persille
Tænd ovnen på 200 grader.
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp olie over og drys med salt samt rosmarin. Sær pladen i ovnen og bag gulerødderne i ca. 20 minutter. Lad gulerødderne køle lidt af.
Kog imens quinoa i letsaltet vand i ca. 10 minutter. Tag gryden af varmen og lad quinoaen køle lidt af.
Skræl mangoen og skær kødet i tern.
Skyl rucola og hak den groft.
Bland alle ingredienser og server.