Go Back
+ servings
Server tacos med rejer og mangosalsa i sprøde tacoskaller. Ekstra fyld kan gives ved siden af.
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Rejer i tacos med mangosalsa

De krydrede rejer spiller ekstremt godt sammen med den søde mango og de sprøde tacos giver et lækkert crunch. Server evt. ekstra fyld ved siden af.
Ret: Aftensmad, Frokost
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 pakke tacos 12 stk
  • 400-600 g store rejer
  • 1 spsk kokosolie eller olivenolie
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 tsk chilipulver eller sambal oelek
  • 1 tsk stødt koriander
  • salt
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 3 tomater
  • 2 ruder ægnudler 1/2 pakke
  • salt og kogende vand
  • 2 spsk limesaft
  • 1 tsk sambal oelek 1 finthakket rød chili eller ½ tsk chilipulver
  • 12 håndfulde salat f.eks. spinat
  • Limebåde til servering.

Sådan gør du

  • Rør kokosolie/olivenolie med chilipulver, stødt koriander, presset hvidløg og lidt salt. Vend rejerne heri og lad dem marinere lidt mens du forbereder resten.
  • Læg nudlerne i en skål og overhæld med kogende vand tilsat lidt salt. Lad dem stå og trække under låg (evt en tallerken) i 5-10 minutter til de er bløde.
  • Skræl mangoen og skær den i tern. Skær avocado og tomater i tern.
  • Bland mango, avocado og tomater i en skål. Rør forsigtigt limesaft og chili i.
  • Dræn vandet grundigt fra nudlerne. Klip eller skær dem i lidt mindre stykker.
  • Skyl salaten og skær den i lidt mindre stykker.
  • Varm en pande godt op. Når den er varm kommes rejerne på. Rå rejer skal stege 2-3 minutter eller til de er lyserøde. Kogte rejer skal blot vendes på panden 1-2 minutter til de er varme.
  • Vend nudlerne sammen med rejerne.
  • Varm tacos - det gøres nemt i mikroen (ca 20 sek) eller stil dem i en 225 grader varm ovn på 3-4 minutter.
  • Fyld tacos med salat/spinat og mangosalsa og top med de lune rejer.