Go Back
Spinatbrud
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Spinatbrud

Små lækre og bløde madbrød, der er ideelle til madpakken eller som tilbehør til suppe. Spis dem hele eller flæk dem og brug dem til sandwich.

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2,5 dl mælk
  • 0,5 dl flydende margarine eller smeltet smør
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 500 g mel
  • 1 æg
  • 50 g frisk spinat
  • 50 g solsikkekerner

Sådan gør du

  • Bland margarine og 1,5 dl mælk. Lun det i mikroovnen eller i en lille gryde. Tilsæt den sidste dl mælk - dette er med til at køle blandingen ned. Det skal være lillefingerlunt før du går videre.
  • Rør gæren ud i mælkeblandingen
  • Tilsæt salt og sukker
  • Rør melet i. Dejen skal ikke æltes, den skal være våd og klistret.
  • Stil dejen til hævning et lunt sted i 1/2 time. Badeværelsesgulve med gulvvarme er som regel et godt sted.
  • Mens dejen hæver: Skyl spinat grundigt, slyng den tør og hak den.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord. Lav en lille fordybning i dejen.
  • Slå ægget ud i fordybningen og tilsæt spinat og solskikkekerner.
  • Brug en dejskraber, paletkniv eller lign. til at hakke og vende dejen sammen, så fyldet blandes ind i dejen. Det skal være en "rodet" blanding og der må gerne være "klumper" af dej, spinat eller æg. Det er med til at give en god struktur på bollerne.
    Spinatbrud
  • Stil dejen til hævning igen i 45 minutter.
  • Tænd ovnen på 225 grader almindelig varme
  • Med våde hænder tages nu en lille håndfuld dej ad gangen, som lægges på en bageplade med bagepapir. Drys evt med flere solsikkekerner.
    Spinatbrud
  • Stil pladen midt i ovnen og bag bollerne i 12-15 minutter til de er gyldne.
    Spinatbrud