Smelt smørret/den flydende margarine i en gryde.
Tilsæt mel og pisk det godt sammen.
Tilføj porrevand lidt efter lidt med grundig piskning mellem hver tilsætning. Det er nemmest at lave en sovs uden klumper, hvis porrevandet stadig er lidt varmt. Du skal bruge ca. 4 dl, men det er individuelt hvor tyk/tynd man vil have sovsen.
Smelt en bouillonterning i sovsen og tilsæt ribsgele. Pisk godt igennem
Tilsæt et par dråber kulør. Start med blot et par dråber, som du pisker godt ind i sovsen. Tilføj lidt mere, hvis der skal mere farve på. Men sovsen skal ikke blive sort.
Smag til med salt og peber. Måske skal der lidt mere ribsgele i. (En lille smule balsamico kan nogle gange give en god smag til en brun sovs.) En sjat fløde giver også en god smag.
Server de farserede porrer med kogte kartofler, brun sovs og grønsager og/eller en fyldig salat. Giv gerne ribsgele og asier til også.