Tyrkisk suppe
Tyrkisk suppe er en one-pot suppe, hvor alle ingredienser tilberedes i én gryde. Det giver dejlig smag og gør den så nem at lave, at den er en stor favorit på travle dage.
Antal: 4 personer
- 500 g hakket oksekød*
- 1 finthakket løg*
- 1 spsk paprika*
- 1 spsk oregano*
- 250 g pasta*
- 1 glas champignon eller 250 g friske*
- 2 peberfrugter i tern 1 rød og 1 gul*
- 200 g finthakket hvidkål eller spidskål kan udelades
- 1 liter vand*
- 2 dåser flåede hakkede tomater eller 1 glas tomatpassata*
- 2 okseboullionterninger* eller grønsagsbouillon
- Salt og peber*
- 4 spsk creme fraiche græsk youghurt (kan udelades)
- Evt. brød til servering
Snit hvidkålen så fint som muligt (kan udelades).
Brun oksekødet sammen med det hakkede løg og paprika.
Når det er brunt, tilsættes alle de øvrige ingredienser.
Lad det hele koge i 15 min.
Rør i det undervejs. Hvis al væsken er opsuget, så hæld lidt mere i – det skal være en suppe med godt med fyld.
Smag til med salt og peber.
Server i suppeskåle med en klat creme fraiche på toppen (kan udelades) og måske lidt brød.