Go Back
+ servings
Brombærmuffins
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Brombærmuffins

Lækre brombærmuffins med en fugtig krumme, der smager dejligt af kanel og en sprød overflade. Brug friske eller frosne brombær.
Ret: Kage
Antal: 14 stk

Ingredienser

Tørre ingrediener

  • 325 g hvedemel
  • 1 spsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 2 tsk vaniliesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk stødt kanel

Våde ingredienser

  • 2 æg
  • 2 1/4 dl creme fraiche eller yoghurt naturel
  • 200 g sukker
  • 8 spsk smeltet smør kan erstattes af flydende margarine

Desuden

  • 200 g brombær kan være friske eller optøede fra frost
  • 14 stk muffinsforme

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme
  • Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål.
  • Bland alle de våde ingredienser i en skål.
  • Vend de våde ingredienser over i de tørre ingredienser. Det skal blot vendes sammen, ikke piskes eller røres kraftigt.
  • Er brombærrene meget store, kan de med fordel halveres.
  • Bruger du frosne brombær, skal de dryppes godt af i en sigte.
    Brombærmuffins
  • Vend brombærrene forsigtigt i dejen.
  • Fordel dejen i muffinformene. Fyld kun formene 2/3 op, så der er plads til de kan hæve.
  • Har du en muffinform med plads til flere muffins, så placer papirformene heri. Jeg smører lidt flydende margarine på selve formen, så kagerne ikke hænger i, hvis de hæver op over papirformene.
    Brombærmuffins
  • Bag muffinsene i 20 minutter. Prøv med en strikkepind, kødnål eller lignende om der hænger dej ved når du stikker den ned i midten. Hvis ja, skal muffinsene bage en smule længere. Et par minutter kan sagtens være nok.