Go Back
+ servings
Kyllingefrikadeller i barbecue og pita
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Barbecuemarinerede kyllingefrikadeller med coleslaw

Barbecuemarinerede kyllingefrikadeller er fyldt med revet squash, bagt i ovnen, vendt med skønt krydret barbecuemarinade og serveret i et pitabrød med coleslaw.
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kyllingefrikadeller

  • 450 g hakket kylling
  • 1 groft revet squash
  • 1 finthakket løg*
  • 1 æg*
  • 1 dl havregryn*
  • dl vand*
  • 1 tsk salt*
  • peber*
  • lidt fedtstof til det ovnfaste fad*

Barbecuemarinade

  • 2 spsk tomatpure*
  • 3 spsk ketchup*
  • 1 fed presset hvidløg*
  • spsk brun farin*
  • 4 spsk soya*
  • 1 spsk honning*
  • 1/4 tsk cayennepeber* evt 1/2 tsk hvis du kan lide det stærkt

Coleslaw

  • 200 g fintsnittet spidskål
  • 200 g revet gulerod*
  • dl creme fraiche
  • 2 tsk honning*
  • 2 tsk dijonsennep*
  • 1 tsk salt*
  • 2 tsk løgpulver*

Til servering

  • 4 pitabrød* eller napolibrød fra Rema1000
  • salatblade*

Sådan gør du

Barbecuesauce

  • Rør alle ingredienser til barbecuesaucen sammen.
  • Start med kun lidt cayennepeber og smag til om der skal mere til.

Kyllingefrikadeller

  • Riv squashen på den grove side af rivejernet og pres overskydende væske fra
    Kyllingefrikadeller
  • Rør squash sammen med hakket kyllingekød og alle de øvrige ingredienser
  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme
  • Smør et ovnfast fad med lidt fedtstof, eks. olie eller flydende margarine
  • Form frikadeller af kyllingefarsen med en ske dyppet i vand. Læg dem i det ildfaste fad. Jeg får ca. 30 friadeller af denne portion.
  • Stil fadet i midten af ovnen og steg frikadellerne i ca. 12 minutter, de skal gerne være næsten møre.
  • Hæd barbecuesaucen i fadet og vend frikadellerne godt rundt, så de alle er dækket af saucen.
  • Giv frikadellerne ca 10 minutter mere i ovnen
    Kyllingefrikadeller i barbecue

Coleslaw

  • Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet
  • Snit spidskålen så fitn som muligt
  • Rør creme fraichen med de øvrigt ingredienser til dressingen. Smag til.
  • Vend spidskål og gulerødder i dressingen og lad den gerne trække nogle minutter.
  • Lige inden servering hældes overskydende være fra.

Servering

  • Lun brødene og læg salatblade i
  • Fyld med coleslaw og top med frikadellerne
    Kyllingefrikadeller i barbecue og pita