Barbecuemarinerede kyllingefrikadeller med coleslaw
Barbecuemarinerede kyllingefrikadeller er fyldt med revet squash, bagt i ovnen, vendt med skønt krydret barbecuemarinade og serveret i et pitabrød med coleslaw.
Antal: 4 personer
Kyllingefrikadeller
- 450 g hakket kylling
- 1 groft revet squash
- 1 finthakket løg*
- 1 æg*
- 1 dl havregryn*
- 1½ dl vand*
- 1 tsk salt*
- peber*
- lidt fedtstof til det ovnfaste fad*
Barbecuemarinade
- 2 spsk tomatpure*
- 3 spsk ketchup*
- 1 fed presset hvidløg*
- 2½ spsk brun farin*
- 4 spsk soya*
- 1 spsk honning*
- 1/4 tsk cayennepeber* evt 1/2 tsk hvis du kan lide det stærkt
Coleslaw
- 200 g fintsnittet spidskål
- 200 g revet gulerod*
- 2½ dl creme fraiche
- 2 tsk honning*
- 2 tsk dijonsennep*
- 1 tsk salt*
- 2 tsk løgpulver*
Til servering
- 4 pitabrød* eller napolibrød fra Rema1000
- salatblade*
Kyllingefrikadeller
Riv squashen på den grove side af rivejernet og pres overskydende væske fra
Rør squash sammen med hakket kyllingekød og alle de øvrige ingredienser
Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme
Smør et ovnfast fad med lidt fedtstof, eks. olie eller flydende margarine
Form frikadeller af kyllingefarsen med en ske dyppet i vand. Læg dem i det ildfaste fad. Jeg får ca. 30 friadeller af denne portion.
Stil fadet i midten af ovnen og steg frikadellerne i ca. 12 minutter, de skal gerne være næsten møre.
Hæd barbecuesaucen i fadet og vend frikadellerne godt rundt, så de alle er dækket af saucen.
Giv frikadellerne ca 10 minutter mere i ovnen
Coleslaw
Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet
Snit spidskålen så fitn som muligt
Rør creme fraichen med de øvrigt ingredienser til dressingen. Smag til.
Vend spidskål og gulerødder i dressingen og lad den gerne trække nogle minutter.
Lige inden servering hældes overskydende være fra.