Pastinaksuppe med karse
Smukt gul pastinaksuppe med topping af bacon, ristede mandler, granatæblekerner og karse. Tilføj lidt strimlet kylling til suppen, hvis du savner lidt fyld.
Antal: 4 personer
- 1 løg
- 2 tsk olivenolie
- 1 kg pastinakker kan erstattes af persillerødder
- 1,25 l grønsagsbouillon vand + 2 bouillonterninger
- 2,5 dl madlavningsfløde eller piskefløde
- 1 tsk gurkemeje
- 2 tsk sennep
- 2 spsk karse
- salt og hvid peber
Toppings
- 1/2 granatæble, kerner
- 2 pakker bacon
- 50 g mandler kan erstattes af hasselnødder
- karse
Hak løget og kom det i en stor gryde sammen men olie. Steg løget til det er blankt, men endelig ikke brunt
Skræl pastinakkerne og skær dem i mindre stykker
Kom pastinakkerne i gryden sammen med kogende vand og bouillonterninger
Bring suppen i kog lad den simre i 20 minutter ved svag varme.
Tilsæt fløde, sennep, karse og gurkemeje
Blend suppen med en stavblender - eller kom den op i en blender og tilbage i gryden.
Smag til med salt og hvis peber. Suppen kan trække godt med salt.
Server med toppings og gerne lidt brød.
Toppings
Rist mandlerne let på en pande og hak dem groft.
Skær bacon i mindre stykker og steg dem sprøde i mikroovnen eller på en pande. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Tag kernene ud af granatæblet og klip karsen med en saks.
Sæt alle toppings frem, så alle kan tage det de vil have.