Krydret fatteh med hakket oksekød
Arabisk-inspireret krydret oksekød med fyld af aubergine. Serveres på en bund af ristet brød og med en skøn tahin-creme, granatæblekerner og ristede mandler på toppen. Et eksotisk, men utrolig nemt indslag på middagsbordet. Perfekt til travle hverdage, der alligevel kalder på lækker mad.
Antal: 4 personer
- 4 pitabrød, naanbrød eller fladbrød skåret i trekanter*
- lidt olivenolie*
- salt*
- rosmarin eller oregano*
Krydret oksekød
- 500 g hakket oksekød*
- 1 finthakket løg*
- 1 spsk olivenolie*
- 1 aubergine i tern
- 2 fed presset hvidløg*
- 1 spsk stødt koriander*
- 1 spsk spidskommen*
- 1 tsk kanel*
- 1 tsk chiliflager eller -pulver*
- 1-2 tsk salt*
Youghurtdressing
- 1/2 liter youghurt naturel afdryppet 5-6 timer i kaffefilter eller 3 dl græsk youghurt
- 2 spsk tahin*
- 2 spsk citron- eller limesaft*
- 1 tsk salt*
Til servering:
- 50 g hakkede ristede mandler* Kan erstattes af pinjekerner.
- 1 granatæble, brug kernerne
- 1 spsk hakkede mynteblade eller bredbladet persille
Brød:
Opvarm ovnen til 220 grader.
Skær brødet i trekanter og læg det på bagepapir på en bageplade.
Dryp med olie og drys med salt og rosmarin.
Sæt pladen i ovnen i ca. 10 minutter til brødet er sprødt og gyldent.
Kød:
Opvarm olien en stor, dyb pande.
Steg løgene 4-5 minutter ved middelvarme til de er bløde og let karameliserede.
Tilsæt aubergineternene og steg videre 5-6 minutter.
Tilsæt kød, hvidløg og krydderier og steg 10-12 minutter til kødet er gennemstegt. Hak imens i kødet, så det findeles så meget som muligt.
Smag til med salt.
Youghurtdressing:
Rør den afdryppede youghurt med tahin, citron- eller limesaft og salt.
Servering
Læg brødet i en cirkel yderst på et stort, rundt fad.
Læg kødet i midten og smør youghurtdressingen ovenpå.
Drys med granatæblekerner, hakkede mandler og mynte.