Go Back
+ servings
Eksotisk krydret oksekød med sprødt brød, tahincreme og granatæblekerner
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Krydret fatteh med hakket oksekød

Arabisk-inspireret krydret oksekød med fyld af aubergine. Serveres på en bund af ristet brød og med en skøn tahin-creme, granatæblekerner og ristede mandler på toppen. Et eksotisk, men utrolig nemt indslag på middagsbordet. Perfekt til travle hverdage, der alligevel kalder på lækker mad.
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 pitabrød, naanbrød eller fladbrød skåret i trekanter*
  • lidt olivenolie*
  • salt*
  • rosmarin eller oregano*

Krydret oksekød

  • 500 g hakket oksekød*
  • 1 finthakket løg*
  • 1 spsk olivenolie*
  • 1 aubergine i tern
  • 2 fed presset hvidløg*
  • 1 spsk stødt koriander*
  • 1 spsk spidskommen*
  • 1 tsk kanel*
  • 1 tsk chiliflager eller -pulver*
  • 1-2 tsk salt*

Youghurtdressing

  • 1/2 liter youghurt naturel afdryppet 5-6 timer i kaffefilter eller 3 dl græsk youghurt
  • 2 spsk tahin*
  • 2 spsk citron- eller limesaft*
  • 1 tsk salt*

Til servering:

  • 50 g hakkede ristede mandler* Kan erstattes af pinjekerner.
  • 1 granatæble, brug kernerne
  • 1 spsk hakkede mynteblade eller bredbladet persille

Sådan gør du

Brød:

  • Opvarm ovnen til 220 grader.
  • Skær brødet i trekanter og læg det på bagepapir på en bageplade.
  • Dryp med olie og drys med salt og rosmarin.
  • Sæt pladen i ovnen i ca. 10 minutter til brødet er sprødt og gyldent.

Kød:

  • Opvarm olien en stor, dyb pande.
  • Steg løgene 4-5 minutter ved middelvarme til de er bløde og let karameliserede.
  • Tilsæt aubergineternene og steg videre 5-6 minutter.
  • Tilsæt kød, hvidløg og krydderier og steg 10-12 minutter til kødet er gennemstegt. Hak imens i kødet, så det findeles så meget som muligt.
  • Smag til med salt.

Youghurtdressing:

  • Rør den afdryppede youghurt med tahin, citron- eller limesaft og salt.
  • Servering
  • Læg brødet i en cirkel yderst på et stort, rundt fad.
  • Læg kødet i midten og smør youghurtdressingen ovenpå.
  • Drys med granatæblekerner, hakkede mandler og mynte.