Go Back
+ servings
cheesecake i glas
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Cheesecake i glas

Cheesecake i miniformat. Lav disse ultranemme cheesecake i glas, når du gerne vil lave en lækker dessert, men ikke har så meget tid. Stil dem i køleskabet til de skal serveres.
Ret: Dessert
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 dl piskefløde
  • 200 g flødeost
  • 6 spsk flormelis
  • 1/2 tsk vaniljepulver eller korn fra 1 stang
  • 1 citron, revet skal
  • 6 spsk citronsaft
  • 8 Bastognekiks
  • 40 g smeltet smør
  • 4 spsk ribssirup, marmelade, kirsebærsovs eller lign.

Sådan gør du

  • Kom kiksene i en plastpose og knus dem godt. Brug evt en kødhammer eller kagerulle.
  • Tilsæt det smeltede smør og bland det hele godt sammen.
  • Fordel kiksemassen i 4 portionsglas og stil dem på køl
  • Rør flødeost med flormelis, revet citronskal, citronsaft og vanilie
  • Pisk fløden til skum og vend den i flødeosteblandingen
  • Kom hele molevitten i en sprøjtepose og fordel massen i de 4 portionsglas. Stil glassene tilbage på køl.
  • Inden servering toppes cheesecaken med ribssirup eller hvad du nu har. Pynt evt med lidt friske bær.