Cheesecake i glas
Cheesecake i miniformat. Lav disse ultranemme cheesecake i glas, når du gerne vil lave en lækker dessert, men ikke har så meget tid. Stil dem i køleskabet til de skal serveres.
Antal: 4 personer
- 2 dl piskefløde
- 200 g flødeost
- 6 spsk flormelis
- 1/2 tsk vaniljepulver eller korn fra 1 stang
- 1 citron, revet skal
- 6 spsk citronsaft
- 8 Bastognekiks
- 40 g smeltet smør
- 4 spsk ribssirup, marmelade, kirsebærsovs eller lign.
Kom kiksene i en plastpose og knus dem godt. Brug evt en kødhammer eller kagerulle.
Tilsæt det smeltede smør og bland det hele godt sammen.
Fordel kiksemassen i 4 portionsglas og stil dem på køl
Rør flødeost med flormelis, revet citronskal, citronsaft og vanilie
Pisk fløden til skum og vend den i flødeosteblandingen
Kom hele molevitten i en sprøjtepose og fordel massen i de 4 portionsglas. Stil glassene tilbage på køl.
Inden servering toppes cheesecaken med ribssirup eller hvad du nu har. Pynt evt med lidt friske bær.